Maalaisranskalaiset
Itse tehdyt maalaisranskalaiset on ihana, rustiikkinen herkku. Saat perunasiivuista erityisen rapeita, kun laitat ne kuumaan veteen ennen maustamista.
Odotathan hetken…
Itse tehdyt maalaisranskalaiset on ihana, rustiikkinen herkku. Saat perunasiivuista erityisen rapeita, kun laitat ne kuumaan veteen ennen maustamista.
1 kg kilo perunoita
1 rkl suolaa
1 tl mustapippuria
3 valkosipulin kynttä
1 rkl kuivattua timjamia
1 dl oliiviöljyä
Kuumenna uuni 240 asteeseen.
Pese perunat hyvin, pilko puolikkaiksi ja siivuta puolikkaat noin 5 mm paksuiksi siivuiksi.
Taputtele perunat talouspaperilla tai pyyheliinalla kuiviksi.
Mittaa kaikki mausteet ja öljy tilavaan, puhtaaseen muovipussiin ja kaada perunat sekaan. Sulje pussinsuu kädellä ja ravistele pussia rivakasti, niin että mausteet sekoittuvat.
Kaada perunat mausteineen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja peitä folioilla.
Paista peitettynä viisi minuuttia ja poista folio.
Jatka paistamista vielä 20–25 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet kunnolla väriä ja ovat rapeita.
Tarjoa kuumina lihapyöryköiden kera.
VINKKI!
Näin rapeutat perunat: laita siivutetut perunaviipaleet kymmeneksi minuutiksi kuumaan veteen ennen maustamista. Muista valuttaa ja kuivata ne hyvin.
Resepti Taina Vuohelainen, kuvat Arto Vuohelainen