Takaisin
Resepti

Marinoidut lohivartaat grillissä

Gluteeniton
Laktoositon

Marinoidut lohivartaat grillissä

Gluteeniton
Laktoositon
1 tunti 30 min
4 hlö
1 tunti 30 min
4 hlö

Kesä ilman grillattua lohta on teeskentelyä. Nakkaa lohi marinadiin ja sekoita sille raikas kurkkuwasabikastike. Lohivartaat on kesän paras grillikala.

Juomasuositus

Tarjoile lohivartaiden kanssa puolikuivaa rieslingiä SaksastaYhdysvalloista, Australiasta tai Uudesta-Seelannista. Rieslingin kuulea hedelmäisyys ja raikas hapokkuus tasapainottaa lohivartaiden kanssa tarjottavan wasabikastikkeen makuja. Roseen rakastajat suuntaavat katseensa uuden maailman runsaan hedelmäisiin roseeviineihin.

Valmistusaineet
  • 600 g lohta

  • 10 retiisiä

  • 2 sitruunaa lohkoina

Marinadi:

  • 1 sitruunan mehu

  • 2 tl tummaa sokeria

  • 1 rkl sitruunan kuoriraastetta

  • ½ punainen chili hienonnettuna

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 2 rkl öljyä

Wasabikastike:

  • puolikas kurkku

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 tl wasabia

  • 2 dl turkkilaista jogurttia

  • 1/4 tl suolaa

  • ripaus mustapippuria

  • tilliä

Valmistusohjeet
  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Poista lohesta nahka ja leikkaa lohi isoiksi kuutioiksi marinadiliemeen. Anna lohen marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.

  2. Valmista wasabikastike. Kuori kurkku, koverra pehmeä sisus pois. Kuivaa ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sekaan valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon kastikkeen loput ainekset. Siirrä kastike jääkaappiin maustumaan.

  3. Liota varrastikut, jos käytät puisia tikkuja. Pujota lohipalat vuorotellen retiisien ja sitruunalohkojen kanssa vartaisiin.

  4. Grillaa vartaat lähes kypsiksi, mutta älä kuiviksi. Tarjoa lohi wasabikastikkeen kanssa.

VINKKI! Kun lisäät vartaaseen keitettyjä uusia perunoita, saat kerralla koko aterian.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström / Alko