Takaisin
Resepti

Marjahillo

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Marjahillo

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
40 min
40 min

Marjahilloa on helppo valmistaa lyhyellä keittoajalla, kun annat ensin marjojen tekeytyä muiden aineosien kanssa ennen keittämistä. Saat pikantin lisämaun, kun lorautat sekaan lempilikööriäsi. Ohjeeseen käyvät mitkä tahansa marjat.

Valmistusaineet
  • 1 kg marjoja, esimerkiksi mansikoita, puna-, musta- tai valkoherukoita, vadelmia tai kirsikoita

  • 0,5 dl sitruunan mehua

  • 0,5 dl marjalikööriä

  • 0,5 kg hillosokeria

Valmistusohjeet
  1. Puhdista marjat ja laita ne kattilaan. Lorauta marjojen päälle marjalikööri ja sitruunan mehu. Lisää päälle hillosokeri ja ravistele kattilaa, jotta se leviää marjojen sekaan tasaisesti. Anna seoksen maustua puoli tuntia. Jos teet kirsikkahilloa, käytä esimerkiksi kirsikkalikööriä ja anna seoksen tekeytyä tunnin verran.

  2. Kuumenna seos tekeytymisen jälkeen liedellä kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia koko ajan hämmentäen. Kuori vaahto pois.

  3. Jaa hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Tällä ohjeella saat 1 litran verran valmista hilloa.

Resepti Taina Tellman, kuva iStock