Takaisin
Resepti

Marjaisa lettukakku

Kasvisruokavalio

Marjaisa lettukakku

Kasvisruokavalio
60+ min
6 hlö
60+ min
6 hlö

Kesä ja kestit, lettukestit! Nyt paistetaankin letut kakkuun. Kesän paras lettukakku kootaan vinosta pinosta lettuja, kermaa ja marjoja.

Juomasuositus

Makeahko englantilainen omenasiideri sopii hienosti marjaisan lettukakun kumppaniksi. Voit myös hemmotella makuhermojasi kuulaan raikkaalla, intensiivisen makealla jääsiiderillä. Tämä harvinainen herkku kannattaa tarjota viinilasista hyvin viilennettynä.

Valmistusaineet

Noin 10 lettua

Taikina:

  • 4 dl maitoa

  • 1 dl vichyä

  • 2,5 dl jauhoja

  • 0,5 tl suolaa

  • 2 rkl tomusokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 munaa

  • 1 rkl raastettua (luomu) appelsiinin kuorta

  • paistamiseen voita tai kasvisöljyvalmistetta

Täyte:

  • 2 dl vispikermaa

  • 200 g vaniljamaustettua rahkaa

  • 1,5 dl marjahilloa

  • 3−4 dl tuoreita marjoja

  • 0,5 dl hunajaa

  • kukkia ja marjoja päälle

Valmistusohjeet
  1. Sekoita maito ja vichy. Siivilöi jauhot ja sekoita. Turvota taikinaa 30 minuuttia. Lisää suola, sokerit, munat sekä kuoriraaste. Paista letut kuumalla voidellulla pannulla (kuvan lettupannun halkaisija noin 18 cm) molemmin puolin. Jäähdytä letut hyvin.

  2. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon rahka. Kokoa lettukakku tarjoiluvadille kerroksittain kuin täytekakku. Laita pohjalle lettu, hilloa sekä päälle vaahtoa ja marjoja. jatka kunnes letut on käytetty. Koristele kakku vaahdolla, tuoreilla marjoilla ja kukilla. Valuta päälle hunajaa ja tarjoa heti.

VINKKI! Saat gluteenittoman kakun vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Kun teet gluteenittomia lettuja, taikinaa ei tarvitse turvottaa.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen