Takaisin
Resepti

Marjaisat vappumunkit

Kasvisruokavalio
Laktoositon

Marjaisat vappumunkit

Kasvisruokavalio
Laktoositon
50 min
8 hlö
50 min
8 hlö

Sokeria suupielissä! Pyöräytä vapun hauskin jälkkäri, nopeasti syntyvät vappumunkit. Kohota taikina kätevästi leivinjauheella, vaihda hillo vattuihin ja pistele pikkuiset munkit vartaaseen ja poskeen.

Juomasuositus

Vapun juhlinnan makea lopetus nautitaan sekin kuohujen kera. Hedelmäinen samppanja, kuohuviini tai omenasiideri toimivat läpi koko vappubrunssin. Myös hedelmäisesti humaloitu raikas olut yllättää munkin kaverina. 

Valmistusaineet
  • 2 kpl kananmunaa

  • 2 rkl sokeria

  • 1/2 tl suolaa

  • 1 tl kardemummaa

  • 2 1/2 dl maitoa

  • 50 g voita

  • 5 dl vehnäjauhoja

  • 3 tl leivinjauhetta

  • 1 sitruunan kuoret raasteena

Paistamiseen:

  • munkkirasvaa 

Lisäksi:

  • Erikoishienoa sokeria

  • Erilaisia marjoja, kuten vadelmia, mustikoita, mansikoita tai kirsikoita

  • Grillitikkuja

Valmistusohjeet
  1. Vatkaa munat kevyesti kulhossa, lisää sokeri, suola, kardemumma, maito ja sulatettu voi. Sekoita nopeasti taikinaan kuivat aineet ja raastettu sitruunan kuori. 

  2. Sulata ja kuumenna öljy teräskattilassa. Ota taikinasta kahta pikkulusikkaa apuna käyttäen pieniä nokareita ja laske öljyyn. Paista kuumaltakin puolelta, nosta reikäkauhalla ylös ja pyörittele lämpiminä sokerissa. Pujota tikkuihin marjoja ja munkkeja.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna