Takaisin
Resepti

Nopea marjapiirakka ja jugurttikastike

Kasvisruokavalio

Nopea marjapiirakka ja jugurttikastike

Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Kesällä ruoanlaitossa oiotaan mutkia ja kokataan löysin rantein. Marjapiirakka syntyy kaurakeksipohjaan ja kastike sekoittuu näppärästi jugurtista. Tämä ei kuitenkaan makunautintoa vähennä, vaan pöytään kannetaan rapeapohjainen marjaisa herkku, joka hellii kesälomailijoiden makunystyröitä.

Juomasuositus

Marjapiirakan kanssa maistuu väriä myöten yhteensopiva, mehevän marjaisa ja pirskahteleva brachetto Pohjois-Italiasta. Kannattaa kokeilla myös marjoilla, esimerkiksi vadelmilla tai kirsikoilla, maustettuja lambic-oluita Belgiasta.

Valmistusaineet

Pohja:

  • 5 dl kaurakeksejä

  • 1 dl sulatettua voita tai juoksevaa kasvisöljyvalmistetta

  • 1/2 tl kardemummaa

Täyte:

  • 4 rkl vadelma-tai kuningatarhilloa

  • 4 dl vadelmia ja mustikoita (kaikki kesämarjat sopivat)

  • tomusokeria

Kastike:

  • 3,5 dl kreikkalaista jugurttia

  • 2 rkl mustikkajauhetta

  • 2 rkl tomusokeria

  • 1 tl vanilliinijauhetta

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin piirakkapohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai huhmareessa.

  2. Sekoita keksien joukkoon sula rasva ja kardemumma.

  3. Levitä taikina neljään pieneen (halkaisija noin 10–12 cm) piirakkavuokaan tai yhteen isompaan (halkaisija noin 18 cm). 

  4. Paista pohjia 200 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes pohja kiinteytyy ja ruskistuu kauniisti. Käsittele kaurakeksipohjia varoen, sillä ne ovat herkullisen murenevia. Anna valmiiden pohjien jäähtyä. 

  5. Levitä jäähtyneille pohjille hilloa ja asettele päälle mustikoita ja vadelmia.

  6. Koristele valmiit piirakat tomusokeritupsauksella.

  7. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset jugurtin joukkoon. Tarjoa marjapiirakan kanssa.

Vinkki: Voit käyttää pohjaan myös digestive- tai bastongekeksejä ja värjätä jugurtin käytettyjen marjojen mukaan puolukka-, mustaherukka tai muulla marjajauheella.

Resepti ja kuvat Mari Moilanen