Takaisin
Resepti

Marjaisat marmeladit likööreistä

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Marjaisat marmeladit likööreistä

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
60+ min
6 hlö
60+ min
6 hlö

Marmeladit aikuisten makuun valmistetaan ihanista marjalikööreistä. Valitse mustikkaliköörin makupariksi timjamia, pihlajanmarjaliköörin kanssa limettiä ja lakkaliköörin kanssa vaniljaa. Liköörit ja mausteet kiehautetaan ennen marmeladimassaan lisäämistä, jolloin mausta tulee intensiivisempi ja suuri osa alkoholista haihtuu keitettäessä pois.

Juomasuositus

Kotimaisten marjojen siivittämien liköörimakeisten kanssa maistuu lasillinen kotimaista, alkoholitonta marjakuohuviiniä.

Valmistusaineet

25 kpl

Marmeladiliemi:

  • 1,5 l vettä

  • 6 dl sokeria

  • 2 dl glukoosisiirappia

  • 6 rkl agar agaria

  • + pihlajanmarjalikööri-, mustikkalikööri- ja lakkaliköörimaustelientä

Mausteliemi pihlajanmarjamarmeladeihin:

  • 2 dl pihlajanmarjalikööriä

  • limetin raastettu kuori

Mausteliemi mustikka-timjamimarmeladeihin:

  • 2 dl mustikkalikööriä

  • 5 oksaa tuoretta timjamia

Mausteliemi lakka-vaniljamarmeladeihin:

  • 2 dl lakkalikööriä

  • 1 vaniljatangon sisus

Pinnalle:

  • erikoishienoa sokeria

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin likööreistä mausteliemet jäähdytä ne:
    Pihlajanmarjamarmeladit: Mittaa kattilaan pihlajanmarjalikööri ja hyvin pestyn limetin raastettu kuori. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

    Mustikka-timjamimarmeladit: Mittaa kattilaan mustikkalikööri ja timjaminoksat. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Poista timjaminoksat likööristä.

    Lakka-vaniljamarmeladit: Mittaa lakkalikööri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa joukkoon vaniljatangon sisus. Lisää myös raaputettu vaniljatanko. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Poista vaniljatanko likööristä.

  2. Valmista marmeladiliemi: Mittaa vesi, sokeri, glukoosisiirappi ja agar agar kattilaan. Kiehauta. Keitä hiljalleen poristen noin 30 minuuttia, kunnes seos on kirkasta.

  3. Jaa marmeladiliemi tasan kolmeen kulhoon (noin 6 dl lientä/kulho).

  4. Lisää keitetty liköörimausteliemi marmeladiliemen joukkoon kulhoihin, kukin omaansa. Kaada marmeladimassat laakeisiin (0,85 l) foliovuokiin. Anna jähmettyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

  5. Leikkaa marmeladit paloiksi ja pyörittele ne sokerissa. Anna vielä tekeytyä huoneenlämmössä, jotta sokeripinta kuivahtaa.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström, Alko