Makoisat, itse tehdyt herkut ilahduttavat, ovat persoonallisia ja ne eivät jää lahjansaajan kaappiin pölyttymään.
Katso herkullisimmat lahjavinkit >
Odotathan hetken…
Marmeladit aikuisten makuun valmistetaan ihanista marjalikööreistä. Valitse mustikkaliköörin makupariksi timjamia, pihlajanmarjaliköörin kanssa limettiä ja lakkaliköörin kanssa vaniljaa. Liköörit ja mausteet kiehautetaan ennen marmeladimassaan lisäämistä, jolloin mausta tulee intensiivisempi ja suuri osa alkoholista haihtuu keitettäessä pois.
Kotimaisten marjojen siivittämien liköörimakeisten kanssa maistuu lasillinen kotimaista, alkoholitonta marjakuohuviiniä.
25 kpl
Marmeladiliemi:
1,5 l vettä
6 dl sokeria
2 dl glukoosisiirappia
6 rkl agar agaria
+ pihlajanmarjalikööri-, mustikkalikööri- ja lakkaliköörimaustelientä
Mausteliemi pihlajanmarjamarmeladeihin:
2 dl pihlajanmarjalikööriä
limetin raastettu kuori
Mausteliemi mustikka-timjamimarmeladeihin:
2 dl mustikkalikööriä
5 oksaa tuoretta timjamia
Mausteliemi lakka-vaniljamarmeladeihin:
2 dl lakkalikööriä
1 vaniljatangon sisus
Pinnalle:
erikoishienoa sokeria
Valmista ensin likööreistä mausteliemet jäähdytä ne:
Pihlajanmarjamarmeladit: Mittaa kattilaan pihlajanmarjalikööri ja hyvin pestyn limetin raastettu kuori. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Mustikka-timjamimarmeladit: Mittaa kattilaan mustikkalikööri ja timjaminoksat. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Poista timjaminoksat likööristä.
Lakka-vaniljamarmeladit: Mittaa lakkalikööri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa joukkoon vaniljatangon sisus. Lisää myös raaputettu vaniljatanko. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Poista vaniljatanko likööristä.
Valmista marmeladiliemi: Mittaa vesi, sokeri, glukoosisiirappi ja agar agar kattilaan. Kiehauta. Keitä hiljalleen poristen noin 30 minuuttia, kunnes seos on kirkasta.
Jaa marmeladiliemi tasan kolmeen kulhoon (noin 6 dl lientä/kulho).
Lisää keitetty liköörimausteliemi marmeladiliemen joukkoon kulhoihin, kukin omaansa. Kaada marmeladimassat laakeisiin (0,85 l) foliovuokiin. Anna jähmettyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Leikkaa marmeladit paloiksi ja pyörittele ne sokerissa. Anna vielä tekeytyä huoneenlämmössä, jotta sokeripinta kuivahtaa.
Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström, Alko