Mokkapalat pujotetaan vartaaseen, ja väliin sopivat mansikat ja vaahtokarkit. Hauska uusi tapa tarjota ikisuosikki mokkapaloja!
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Mokkapalat ovat säilyttäneet suosionsa vuosikymmeniä. Iki-ihana, kotoisan suomalainen leivonnanen taipuu myös täytekakuksi.
Suklaisen kuivahedelmäinen tawny port istuu kauniisti mokkaisen täytekakun kaveriksi. Voit kokeilla myös suklaista porttia tai stouttia – yllättävän toimivia yhdistelmiä!
Pohja:
200 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
Kostutus:
1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
Kuorrutus:
100 g voita
6 dl tomusokeria
¾ dl espressoa
½ dl kaakaojauhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
3 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(2 tl appelsiininkuoriraastetta)
2 dl lakkoja tai muita marjoja
Pinnalle:
noin 3 dl marjoja tai suklaakonvehteja
Tee pohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina kahteen irtopohjavuokaan, joiden pohjalle on pingotettu leivinpaperi (halkaisija 20 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–18 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Anna jäähtyä. Valuta kakkupohjille appelsiinimehua kostukkeeksi.
Tee kuorrutus. Mittaa aineet kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa. Ota kattila liedeltä. Anna jäähtyä välillä sekoitellen, kunnes kuorrutus paksuuntuu. Kaada puolet kuorrutteesta toisen jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä.
Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla ja halutessasi appelsiinin kuoriraasteella. Levitä seos kuorrutetulle kakkupohjalle. Asettele päälle lakkoja. Nosta toinen pohja päälle.
Lämmitä loppua kuorrutusta sen verran vesihauteessa, että se muuttuu juoksevammaksi. Levitä kakun päälle. Koristele marjoilla.
Vinkki: Voit paistaa kakkupohjan myös pellillä. Paistoaika on noin 10–15 minuuttia. Kokoa kakusta silloin suorakaiteenmuotoinen.
Resepti Sanna Kekäläinen Kuva Reetta Pasanen