Takaisin
Resepti

Nutella-laskiaispulla

Kasvisruokavalio

Nutella-laskiaispulla

Kasvisruokavalio
60+ min
22 hlö
60+ min
22 hlö

Laskiaisen paras pulla on nutellapulla: pyöreä ja pehmeä herkku, jonka sisällä on suklaista kermavaahtoa ja vadelmaa. Tätä keskitalven unelmaa voi syödä muulloinkin kuin laskiaisena, sillä se on niin hyvää!

Juomasuositus

Tarjoa laskiaispullien kanssa raikkaan kukkaista moscatoa Piemonten Astista, joko hennon pirskahtelevana tai eloisan kuplivana. Kylmän pakkaspäivän taltuttaa lämmitetty kirsikkainen kriek-olut.

Valmistusaineet
  • 5 dl maitoa

  • 50 g tuorehiivaa

  • 1 kanamuna

  • 2 dl sokeria

  • 2 rkl kardemummaa 

  • 1 tl suolaa 

  • 15–16 dl vehnäjauhoja 

  • 200 g pehmeää margariinia 

Täyte:

  • 4 dl vispikermaa

  • 2 dl Nutellaa

  • 1 dl vadelmahilloa

Valmistusohjeet
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä voi.

  2. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi noin 50 minuuttia.

  3. Pyöritä taikinasta pullia leivinpaperille ja kohota pellillä liinan alla 10 minuuttia. 

  4. Voitele pullat munalla ja koristele mantelilastuilla. Paista uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10–12 min. Anna jäähtyä. 

  5. Leikkaa pullien yläosa vaakasuuntaan kansiksi. Vatkaa kylmä kerma vatkaimella vaahdoksi. Sekoita nutella sekaan. Täytä pullat hillolla ja nutellavaahdolla. Nosta kannet paikoilleen ja tarjoile.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen