Oletko jo kokeillut liekittämisen klassikkoa, Crêpes Suzetten eli appelsiiniohukaisten valmistusta?
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Laskiaisen paras pulla on nutellapulla: pyöreä ja pehmeä herkku, jonka sisällä on suklaista kermavaahtoa ja vadelmaa. Tätä keskitalven unelmaa voi syödä muulloinkin kuin laskiaisena, sillä se on niin hyvää!
Tarjoa laskiaispullien kanssa raikkaan kukkaista moscatoa Piemonten Astista, joko hennon pirskahtelevana tai eloisan kuplivana. Kylmän pakkaspäivän taltuttaa lämmitetty kirsikkainen kriek-olut.
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 kanamuna
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
15–16 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää margariinia
Täyte:
4 dl vispikermaa
2 dl Nutellaa
1 dl vadelmahilloa
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä voi.
Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi noin 50 minuuttia.
Pyöritä taikinasta pullia leivinpaperille ja kohota pellillä liinan alla 10 minuuttia.
Voitele pullat munalla ja koristele mantelilastuilla. Paista uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10–12 min. Anna jäähtyä.
Leikkaa pullien yläosa vaakasuuntaan kansiksi. Vatkaa kylmä kerma vatkaimella vaahdoksi. Sekoita nutella sekaan. Täytä pullat hillolla ja nutellavaahdolla. Nosta kannet paikoilleen ja tarjoile.
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen