Takaisin
Resepti

Omenainen kinkun kastike

Gluteeniton

Omenainen kinkun kastike

Gluteeniton
10 min
6 hlö
10 min
6 hlö

Oletko kaivannut uudentyyppistä kinkun kastiketta? Kokeile omenaista versiota, jossa kinkun suolaisuus taittuu makealla siiderillä.

Valmistusaineet
  • 3 dl kinkun paistolientä (tai 3 dl vettä ja 1 lihaliemikuutio)

  • 2 dl omenasiideriä

  • ½ dl vehnäjauhoja tai maizenaa

  • ½ dl omenahilloa

  • 1 rkl dijon-sinappia

  • 1 dl kermaa

  • Mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Kaada kinkun kuuma paistoliemi kulhoon. Kun liemi on jäähtynyt, poista pinnalle jähmettynyt rasvakerros.

  2. Paistoliemi on usein melko suolaista, joten sitä on hyvä laimentaa joko vedellä tai esimerkiksi omenasiiderillä.

  3. Mittaa kattilaan kinkun jäähtynyt paistoliemi ja viileä omenasiideri. Lisää joukkoon vehnäjauhot pallovatkaimella sekoittaen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

  4. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoitellen.

  5. Lisää kastikkeeseen omenahillo, sinappi, kerma, ripaus pippuria. Keitä vielä noin 2 minuuttia.


Vinkki:
Muistathan että kinkunrasva ei kuulu viemäriin! Jäähdytä se esimerkiksi tyhjässä maitopurkissa. Hyytyneen rasvan voi laittaa biojätteeseen, sula rasva kuuluu sekajätteeseen tiiviissä rasiassa.


Vinkki:
Saat kastikkeesta gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot ½ dl maizenaa. Keitä kastiketta tällöin vain muutama minuutti.

Resepti: Mika Rampa Kuvat: Johanna Myllymäki