Katso reseptit >
Omenainen kinkun kastike
Oletko kaivannut uudentyyppistä kinkun kastiketta? Kokeile omenaista versiota, jossa kinkun suolaisuus taittuu makealla siiderillä.
Odotathan hetken…
Oletko kaivannut uudentyyppistä kinkun kastiketta? Kokeile omenaista versiota, jossa kinkun suolaisuus taittuu makealla siiderillä.
3 dl kinkun paistolientä (tai 3 dl vettä ja 1 lihaliemikuutio)
2 dl omenasiideriä
½ dl vehnäjauhoja tai maizenaa
½ dl omenahilloa
1 rkl dijon-sinappia
1 dl kermaa
Mustapippuria myllystä
Kaada kinkun kuuma paistoliemi kulhoon. Kun liemi on jäähtynyt, poista pinnalle jähmettynyt rasvakerros.
Paistoliemi on usein melko suolaista, joten sitä on hyvä laimentaa joko vedellä tai esimerkiksi omenasiiderillä.
Mittaa kattilaan kinkun jäähtynyt paistoliemi ja viileä omenasiideri. Lisää joukkoon vehnäjauhot pallovatkaimella sekoittaen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoitellen.
Lisää kastikkeeseen omenahillo, sinappi, kerma, ripaus pippuria. Keitä vielä noin 2 minuuttia.