
Paahdetut pähkinät
Paahdetut pähkinät ja mantelit ovat mainiota talven naposteltavaa. Ne ovat myös täyttä ravintoa ja saavat olon kylläiseksi.
Odotathan hetken…
Paahdetut pähkinät ja mantelit ovat mainiota talven naposteltavaa. Ne ovat myös täyttä ravintoa ja saavat olon kylläiseksi.
Erilaisia pähkinöitä ja manteleita maun mukaan, kova kuori poistettuna.
Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Levitä mantelit ja saksanpähkinät leivinpaperin päälle pellille ja pane uunin keskitasolle noin 7 minuutiksi, kunnes pähkinät saavat väriä. Hassel- ja pekaanipähkinät ruskistuvat nopeammin, niille riittää pari minuuttia lyhyempi paahtoaika. Vahdi uunia, sillä pähkinät palavat helposti.
Vaihtoehtoisesti voit paahtaa pähkinöitä pannussa liedellä. Liikuttele pähkinöitä kuumalla paistinpannulla, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.
Pähkinöihin saat kiiltoa, jos paahtamisen jälkeen lisäät niihin öljyä. Sataan grammaan pähkinöitä riittää yksi ruokalusikallinen öljyä. Mausta maun mukaan suolalla ja vaikkapa chilillä ja sekoita.