Takaisin
Resepti

Pääsiäisen juustokakku

Kasvisruokavalio

Pääsiäisen juustokakku

Kasvisruokavalio
60+ min
8 hlö
60+ min
8 hlö

Pääsiäinen on kevään herkullisin juhla ja samettinen pääsiäiskakku kruunaa tarjoilut! Pääsiäisen juustokakussa maistuvat raikkaat aprikoosi ja appelsiini. Rapsakka suklaakeksipohjainen kakku kypsyy ilman uunia kylmässä ja valmistuu helposti.

Juomasuositus

Appelsiinisen ja aprikoosisen juustokakun kanssa sopii väkevöity moscatel- tai muscatviini, jossa on itsessään hieman appelsiinista aromia. Myös Italian Astin makea, kukkea kuohuviini raikastaa kakkua kauniisti.

Valmistusaineet

Pohja:

  • 175 g suklaakaurakeksejä

  • 1/4 tl suolaa

  • 80 g voita 

Täyte:

  • 4 liivatelehteä

  • 2 1/2 dl vispikermaa 

  • 400 g appelsiininmakuista tuorejuustoa

  • 1 1/2 dl hienoa sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria 

  • 1/4 dl appelsiinimehua 

Kiille:

  • 4 liivatelehteä

  • 1/2 dl appelsiinimehua

  • 3 dl aprikoosisosetta (noin 360 g valutettuja aprikooseja)

Valmistusohjeet
  1. Tee pohja. Hienonna keksit ja sekoita joukkoon suola ja sulatettu voi. Painele taikina kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 20–22 cm), ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

  2. Tee täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kulhossa vispikerma vaahdoksi, sekoita se tuorejuuston ja sokereiden kanssa. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun mehuun. Kaada mehu ohuena nauhana vaahtoon voimakkaasti sekoittaen. 

  3. Levitä täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. 

  4. Tee kiille. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Purista vesi pois, liuota lehdet kuumennettuun mehuun ja yhdistä se hedelmäsoseeseen. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 1 tunti. 

  5. Koristele kakku esimerkiksi suklaamunilla.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna