Takaisin
Resepti

Paistettu lohi ja lehtikaali

Gluteeniton

Paistettu lohi ja lehtikaali

Gluteeniton
4 hlö
4 hlö

Karpalolohi ja marinoitu lehtikaali muodostavat maukkaan kokonaisuuden. Valmista lohi paistamalla se voissa käännellen. Ohuiksi leikatut lehtikaalin lehdet paistuvat pannulla oliiviöljyn sekä sitruunamehun ja -kuoren kera ihanan rapeiksi. 

Juomasuositus

Tarjoa karpalolohen kanssa juurevaa ranskalaista pinot noiriarypäleen klassikkoalueelta Bourgognesta. Bourgognen alueen keveästä ja raikkaasta pinot noirista löydät helposti punamarjaisuutta ja metsänpohjan vivahteita. Viilennä tätä herkkäaromista viiniä hieman ennen tarjoilua.  

Valmistusaineet
  • 500 g lohta 

  • 1 dl karpaloita 

  • 4 rkl hunajaa 

  • ½ tl suolaa  

  • ½ tl mustapippuria 

  • 1-2 rkl voita paistamiseen 

Marinoitu lehtikaali

  • 2 rkl oliiviöljyä  

  • 200 g lehtikaalia 

  • 2 rkl sitruunanmehua 

  • 1 rkl sitruunankuorta  

  • ½ tl sormisuolaa 

  • ½ tl mustapippuria 

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa lohesta neljä 125 g kokoista annospalaa. Poista paloista nahka. 

  2. Soseuta karpalot sauvasekoittimella ja lisää joukkoon hunaja, suola ja mustapippuri.  

  3. Paista lohipalat paistinpannulla voissa välillä käännellen. Kun lohi on lähes kypsää, lisää karpalosose ja anna hautua hetki. Sivele sosetta lohipalojen päälle.  

  4. Valmista marinoitu lehtikaali. Lisää pannulle oliiviöljy ja ohuiksi leikatut lehtikaalin lehdet. Paista noin 2–3 minuuttia, kunnes ne muuttuvat tumman vihreiksi. Lisää pannulle sitruunanmehu ja sitruunankuori. Nosta pannu pois levyltä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Resepti Mika Rampa, kuvat Satu Nyström