Kalataco on tullut tunnetuksi kalifornialaisten omana tex-mex-herkkuna. Onkin aika luoda tacoista oma suomalaisversio: ahventaco!
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Kesän helpoin ja herkullisin annos syntyy konstailemattomasti paistetuista ahvenista. Nauti paistetut ahvenfileet kermaviilikastikkeen ja varhaisperunoiden kera. Niin hyvää!
Pinot Noirista tehty saksalainen roseeviini on tuoreen marjaisan makuinen kumppani tälle suomalaisten kesäsuosikille. Kuplien ystävät juhlistavat suven kalansaalista roseesamppanjalla.
600 g ahvenfileitä
2–3 rkl voita
1 tl suolaa
mustapippuria
(sitruunankuorta raastettuna)
Helppo kermaviilikastike
200 g kermaviiliä
1 dl tilliä hienonnettuna
1 rkl sitruunankuorta
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl sokeria
Valmista ensin kastike. Hienonna tilli ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Kuivaa ahvenfileet talouspaperilla tai liinalla. Poista halutessasi fileiden keskellä olevat ruodot leikkaamalla pois kapea suorakaiteen muotoinen pala selkäruodon suuntaisesti. Ripottele fileiden pinnalle suolaa.
Paista ahvenfileet voissa molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Rouhi päälle halutessasi hieman mustapippuria ja sitruunankuorta.
Tarjoa ahvenfileiden ja kermaviilikastikkeen kanssa keitettyjä varhaisperunoita.
Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko