Takaisin
Resepti

Paistetut ahvenfileet

Gluteeniton

Paistetut ahvenfileet

Gluteeniton
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Kesän helpoin ja herkullisin annos syntyy konstailemattomasti   paistetuista ahvenista. Nauti paistetut ahvenfileet kermaviilikastikkeen ja varhaisperunoiden kera. Niin hyvää!

Juomasuositus

Pinot Noirista tehty saksalainen roseeviini on tuoreen marjaisan makuinen kumppani tälle suomalaisten kesäsuosikille. Kuplien ystävät juhlistavat suven kalansaalista roseesamppanjalla.

Valmistusaineet
  • 600 g ahvenfileitä

  • 2–3 rkl voita

  • 1 tl suolaa

  • mustapippuria

  • (sitruunankuorta raastettuna)

Helppo kermaviilikastike

  • 200 g kermaviiliä

  • 1 dl tilliä hienonnettuna

  • 1 rkl sitruunankuorta

  • 1/2 tl suolaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • 1/2 tl sokeria

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin kastike. Hienonna tilli ja raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja nosta jääkaappiin maustumaan.

  2. Kuivaa ahvenfileet talouspaperilla tai liinalla. Poista halutessasi fileiden keskellä olevat ruodot leikkaa­malla pois kapea suorakaiteen muotoinen pala selkäruodon suuntaisesti. Ripottele fileiden pinnalle suolaa.

  3. Paista ahvenfileet voissa molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Rouhi päälle halutessasi hieman mustapippuria ja sitruunankuorta.

  4. Tarjoa ahvenfileiden ja kermaviilikastikkeen kanssa keitettyjä varhaisperunoita.

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko