Pohjolan viinit rakentuvat kotimaisista marjoista, joiden sanotaan olevan maailman parhaita.
Lue lisää >
Odotathan hetken…
Muhkean mehevässä Pappilan hätävarassa leipäjuusto ja lakat kylpevät sulassa sovussa mangorahkan ja mustikoiden kanssa. Helppotekoisen kesäherkun taikoo vaikka vähän kuivemmastakin pitkopullasta.
Pappilan hätävaran seuraan sopivat kotimaiset omenasiiderit. Makeusasteen voi valita oman maun mukaan. Myös kotimaisista marjaviineistä löytyy tälle herkulle oivallisia kumppaneita.
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
4 viipaletta pitkopullaa
100 g leipäjuustoa
200 g mangorahkaa
2–3 dl lakkoja + 1–2 rkl sokeria tai lakkahilloa
2 dl mustikoita
Vatkaa kylmä kermaa vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla. Leikkaa pulla ja leipäjuusto kuutioiksi.
Kerrosta lasimaljoihin pullaa, lakkoja ja sokeria tai lakkahilloa, kermavaahtoa ja mangorahkaa. Ripottele väliin ja päälle mustikoita. Anna annosten vetäytyä jääkaapissa 30–60 minuuttia ennen tarjoilua.
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna