Takaisin
Resepti

Parsarisotto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Parsarisotto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Kevään ihanin ruoka on tietenkin parsarisotto. Risoton pehmeän täyteläistä makua korostaa hienostunut parsa ja hapokkuutta tuovat sitruuna ja valkoviini. Muista, että tämä ruoka ei odota syöjiä, vaan syöjät odottavat risottoa.

Juomasuositus

Valitse keväisen parsarisoton kumppaniksi vivahteikas ja ryhdikäs sauvignon blanc Uudesta-Seelannista. Myös saman makutyypin samppanja tai muu ranskalainen laatukuohuviini istuu tämän raikkaan hapokkaan risoton kanssa.

Valmistusaineet
  • 4 dl risottoriisiä 

  • 50 g voita

  • 0,5 dl oliiviöljyä

  • 1 (luomu)sitruunan raastettu kuori ja mehu

  • 2 dl valkoviiniä

  • 1 nippu kevätsipulia tai salottisipulia

  • 8–10 dl kanalientä

  • 2 nippua vihreää parsaa (n. 500 g)

  • 1,5 dl parmesaaniraastetta

  • 1 rkl voita

  • 1 rkl tuoretta minttua

  • suolaa maun mukaan

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Kuullota riisi kattilassa kuumassa voi-öljyseoksessa. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste, mehu, valkoviini ja sipulit. Lisää kanalientä risottoon desilitra kerrallaan, vasta kun edellinen erä on imeytynyt riisin. Kypsennä risottoa noin 20–30 minuuttia lempeällä lämmöllä sekoitellen ja riisin laadusta riippuen. Risotto on valmista, kun riisit ovat vielä erillään ja risotto hieman löysää.

  2. Kun risotto alkaa olla valmista, napsauta parsoista puumainen kanta pois, kuori ja pätki varret paloiksi. Ota nuput talteen. Kiehauta parsapalat suolalla maustetussa vedessä, lisää nuput palojen sekaan muutamaksi minuutiksi. Siivilöi parsat. 

  3. Sekoita risottoon nopeasti juustoraaste ja voi, parsapalat ja hienonnettu minttu. Säästä muutama parsannuppu koristelua varten. Tarkista suola, muista että kanaliemi on jo valmiiksi suolaista. Ropsauta risottoon mustapippuria. Jaa risotto lautasille ja koristele parsannupuilla. Tarjoa heti.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna