Helpot ja ihanan rapeat cannolit paistetaan uunissa ja muotoillaan esimerkiksi viinipullonkaulan päällä rullaksi. Täytteessä maistuvat ihanat marsalaviinissä marinoituneet aprikoosit ja kermainen ricotta.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Pastel de nata (monikossa pastéis de nata) on portugalilainen kermaleivos, jonka ulkopuoli on rapea ja sisus kermaisen makea.
Klassikkoleivoksen kanssa sopii oivallisesti vaalea, 10–12-asteiseksi viilennetty portviini.
500 g (6 kpl) lehtitaikinalevyjä
Täyte
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 ½ dl sokeria
½ tl suolaa
½ dl vehnäjauhoja
5 keltuaista
½ (1 tl) sitruunan raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
tomusokeria
Ohjeesta tulee 12 leivosta. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa ne kahteen osaan. Voitele muffinipelti öljyllä ja siirrä taikinat sen koloihin painelemalla ne pohjan myötäisesti. Kostuta taikinan kulmat, käännä ne keskelle ja painele tiiviisti. Näin saat siistit kupit täytteelle.
Valmista täyte mittaamalla kaikki ainekset paitsi vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehahtaa, nosta se pois levyltä. Lisää vaniljasokeri ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi ja kaada seos muffinipellin koloihin taikinakuppeihin.
Paista leivoksia noin 20–25 minuuttia. Jäähdytä huolella. Ripottele pinnalle hieman tomusokeria.
Kuva Johanna Myllymäki, resepti Mika Rampa