Jotta hyytelö onnistuu, tee aina hyytelökoe: Keittoajan päätyttyä tiputa lusikalla hyytelöä kylmälle lautaselle ja vedä keskelle vako. Jos vako säilyy, hyytelö on valmis. Muuten jatka keittämistä, ja tee koe uudelleen.
Pihlajanmarjahyytelö
Kettukaan ei voi vastustaa. Pirteä pihlajanmarjahyytelö sopii kaveriksi riistalle tai vaniljalla maustettuna vaikka pikkuleipien täytteeksi. Kokeile myös juuston kanssa.
Jotta hyytelö onnistuu, tee aina hyytelökoe: Keittoajan päätyttyä tiputa lusikalla hyytelöä kylmälle lautaselle ja vedä keskelle vako. Jos vako säilyy, hyytelö on valmis. Muuten jatka keittämistä, ja tee koe uudelleen.
Valmistusaineet
Noin 1 l valmista hyytelöä:
Valmistusohjeet
-
Perkaa marjat ja huuhtele ne hyvin. Laita kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä marjoja hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes ne pehmenevät ja menevät rikki.
-
Siivilöi mehu, mutta älä painele marjoja siivilää vasten (näin mehu pysyy kirkkaana). Kuumenna mehu hillosokerin kanssa ja keitä 10 minuuttia. Kaada puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä.
VINKKI! Mausta hillo keittämisen jälkeen 1/2 tl vaniljasokeria. Tai kokeile maustajaksi 1 tl roseepippuria.
Pakasta marjat yön yli ennen hyytelön tekoa. Pakkanen makeuttaa marjan.
Resepti Taina Tellman Kuva Arto Vuohelainen