Takaisin
Resepti

Piimä-valkosuklaa-kupposet ja timjamimarjoja

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Piimä-valkosuklaa-kupposet ja timjamimarjoja

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Piimä antaa kermaiselle valkosuklaavanukkaalle hienostuneen hapanta makua. Valkosuklaa hyydyttää vanukkaan lusikoitavaksi, joten liivatetta ei tarvita. Timjamilla maustetut pirskahtelevan kirpeät kauden marjat täydentävät makean kupposen.

Juomasuositus

Italialaiset moscato d´asti -kuohuviinit ovat Piemonten erikoisuus, jotka makealla kukkeudellaan ja raikkaalla kuplivuudellaan hurmaavat valkosuklaisen jälkiruoan seurassa. Moscato d´asti -kuohuviinit löydät useimmin lempeä & makeahko -makutyypistämme.

Valmistusaineet
  • 2 dl kuohukermaa

  • 1 dl sokeria

  • 2 dl piimää

  • 100 g valkosuklaata

  • 1 dl lakkoja

  • 1 dl pensasmustikoita

  • 2–4 rkl tyrnejä

  • 1 rkl hienonnettua timjamia

Valmistusohjeet
  1. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kuohukerma ja sokeri. Kiehauta ja keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä.

  2. Lisää kermaseoksen joukkoon piimä ja paloiteltu valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

  3. Kaada seos kahvikuppeihin tai jälkiruokamaljoihin. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

  4. Valuta lakoista ylimääräinen neste siivilässä. Koristele jälkiruokakupposet lakoilla, pensasmustikoilla, tyrneillä ja hienonnetulla timjamilla.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista