Kuivakaapista löytyy yleensä purkki tai kaksi tonnikalaa ja korppujauhoja tai kuivattua leipää. Niistä valmistuvat lihapullien haastajat: tonnikalapullat.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tonnikalapasta on opiskelijaruokien klassikko. Tämä muusikko Kasmirin resepti on vähän arkista fancympi, mutta silti helppo tehdä. Parasta annoksessa on chilin, pinaatin ja kookoskerman yhdistelmä. Myös normikerma käy.
Tonnikalan ja kookoskerman täyteläisyyden kanssa toimii vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini Chardonnay-rypäleestä. Myös monikäyttöinen, kuiva tai puolikuiva, raikkaan hapokas Riesling samasta makutyypistä on oivallinen vaihtoehto. Oluista voimakkaasti humaloitu IPA raikastaa annosta mukavasti.
Noin 320 g pastaa, esim. tagliatelle
1 prk tonnikalaa chilimausteella
1 prk tonnikalaa öljyssä
1 tlk (200 ml) kookoskermaa
1 pss pakastepinaattia
suolaa
Huom! Valitse mielellään MSC-merkittyä vastuullisesti tuotettua tonnikalaa
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kaada chilillä maustettu tonnikala öljyineen pannuun. Valuta toisesta tonnikalasta öljy pois ja lisää pannuun. Lisää vielä pakastepinaatti jäisenä pannuun. Paista niin kauan, että pinaatti on sulanut. Lisää kookoskerma ja mausta suolalla. Sekoita kastike pastan joukkoon.
Resepti Thomas Kirjonen (teoksesta Annoskateus, WSOY), kuva Agency Leroy, juomasuositus Taina Vilkuna / Alko