Takaisin
Resepti

Kanansiivet: Herkulliset Pok pok -wingsit

Laktoositon

Kanansiivet: Herkulliset Pok pok -wingsit

Laktoositon
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Newyorkilaisen Pok pok -ravintolan maailmalle lanseeraamat, klassiset vietnamilaiset wingsit ovat tahmeita ja ah, niin hyviä. Kanansiivet kypsyvät uunissa ja valmistuvat käden käänteessä.

Juomasuositus

Tulisen tahmeat kanansiivet kannattaa tarjoilla vaalean lagerin tai amerikkalaistyylisen pale ale -oluen kanssa. Aromikkaat IPAt  taittavat humaloinnillaan siipien makeutta jättäen suun raikkaaksi seuraavaa suupalaa odottamaan. Viinin ystävä valitsee lasiinsa pehmeä & hedelmäinen -makutyypin punaviinin esimerkiksi Merlot-rypäleestä – hieman viilennettynä.

Valmistusaineet
  • 6 valkosipulinkynttä

  • 1 dl aasialaista kalakastiketta

  • 1 dl pienikiteistä hienoa sokeria

  • 2 rkl vettä

  • 1 tl sormisuolaa tai tavallista suolaa

  • 12 broilerinsiipeä

Tarjoiluun:

  • viipaloitua chiliä, korianteria ja limettiä

Valmistusohjeet
  1. Kuori valkosipulit ja hienonna ne. Laita ne kattilaan kalakastikkeen, sokerin, veden ja suolan kanssa. Kiehauta seos sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita joukkoon siivet.

  2. Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Käännä kerran paistamisen aikana. Viimeistele viipaloidulla chilillä, korianterilla ja limettilohkoilla.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Anri Lindström / Alko