
X
Odotathan hetken…
3–4 (100 g) salottisipulia
1 rkl voita
125 g metsäsieniä (esim. kantarelli, herkkutatti tai suppilovahvero)
2 rosmariinin tai timjamin oksaa
3 dl portviiniä
3 dl kanalientä tai kasvislientä
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
Suurustus:
1 dl vettä + 1–2 tl maizenaa
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita hetken pannulla. Hienonna sienet ja lisää pannulle. Jatka kypsennystä, kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä. Lisää joukkoon rosmariinin tai timjaminoksat.
Lisää portviini ja kana- tai kasvisliemi, ja keitä kasaan niin että nesteen määrä puolittuu.
Keitä parin minuutin ajan. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Poista yrtit kastikkeen joukosta ennen tarjoilua.
Jos haluat suurustaa kastikkeen, sekoita maizena kylmään vesitilkkaan ja kaada pannulle koko ajan sekoittaen. Anna hautua vielä hetki.
Mausta lehtipersiljalla, suolalla ja pippurilla.
Resepti Inkeri Isola kuvat Johanna Myllymäki