Takaisin
Resepti

Punajuurikeittoa ja tahinijogurttia

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Punajuurikeittoa ja tahinijogurttia

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Punajuurikeiton maku pyöristetään kermaisella mascarponejuustolla. Lempeä sosekeitto terästyy, kun päälle valutetaan paahteiselta maistuvaa seesaminsiemenöljyä ja nokare tahinilla maustettua jogurttia.

Juomasuositus

Roseeviini raikastaa punajuurikeittoa ja tukee tahinijogurtin hapokkuutta. Garnacha-lajikkeesta valmistetut espanjalaiset roseeviinit ovat runsaan marjaisina nappivalinta keiton juurevanmakeille sävyille.

Valmistusaineet
  • 500 g punajuuria

  • 2 jauhoista perunaa

  • 8 dl vettä

  • 4–5 rkl kasvisfondia

  • 2 tl kuivattua rosmariini

  • 1 prk (250 g) mascarponea

  • 1 rkl balsamicoa

Tahinijogurtti:

  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia

  • 3 rkl tahinia

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 tl sokeria

  • 0,5 tl suolaa

  • 2 rkl seesaminsiemenöljyä

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja kuutioi punajuuret ja perunat pieniksi paloiksi.

  2. Mittaa kattilaan juurekset, vesi, kasvisfondi ja rosmariini. Kiehauta ja keitä noin 25 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Kypsennysaika riippuu kuutioiden koosta ja siitä, ovatko punajuuret vastanostettuja nuoria vai varastoituja punajuuria. Lisää mascarponejuusto ja balsamico. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi.

  3. Sekoita jogurtti, tahini, sitruunamehu, sokeri ja suola keskenään. Valuta keiton päälle jogurttiseosta ja seesaminsiemenöljyä.

Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström, Alko