Takaisin
Resepti

Klassinen punaviiniglögi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Klassinen punaviiniglögi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
30 min
8 hlö
30 min
8 hlö

Punainen on glögin perinteinen väri. Tässä reseptissä on käytetty klassisten mausteiden lisäksi appelsiininkuorta, täyteläisyyttä juoma saa portviinistä. Juoman makeutta voi varioida säätämällä sokerin määrää.

Valmistusaineet
  • 1 appelsiini

  • 0,75 l pullo punaviiniä

  • 0,5–1 dl sokeria

  • 1 rkl vaniljasokeria

  • 2 kanelitankoa

  • 1 tl mausteneilikoita

  • 1 rkl kokonaisia kardemumman siemeniä

  • 2 dl punaista portviiniä

Tarjoiluun:

  • rusinoita ja manteleita

Valmistusohjeet
  1. Pese appelsiini hyvin. Leikkaa appelsiinin kuoresta suikaleita esimerkiksi perunankuorimaveitsellä, noin neljäsosa kuoresta riittää. Vältä kuoren alla olevaa valkoista osaa.

  2. Yhdistä punaviini, appelsiinin kuorisuikaleet, sokerit ja mausteet kattilassa. Kuumenna mutta älä anna kiehahtaa.

  3. Nosta kattila pois liedeltä ja anna mausteiden uuttua viinissä vähintään 10 minuutin ajan.

  4. Siivilöi mausteet pois.

  5. Lisää glögiin portviini ja kuumenna seos varovasti.

  6. Kaada laseihin ja tarjoile rusinoiden sekä manteleiden kanssa.

Vinkki: Halutessasi voit jättää portviinin pois, mutta käytä silloin enemmän sokeria. Voit myös varioida valkoisen version korvaamalla punaviinin kuivalla valkoviinillä ja portin valkoisella portviinillä.  

Resepti ja juomasuositus Lasse Pakarinen, kuva Otavamedia