Sangria on Iberian niemimaalta lähtöisin oleva alkoholijuoma. Nimi sangria viittaa juoman väriin (sangre, veri).
Raikas punaviinipohjainen sangria
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö
Punaviinipohjainen sangria saa makua sitruslikööristä ja raikkautta sitrushedelmistä. Espanjalainen sangria on täydellinen boolijuoma, joka sopii niin kesään kuin talveen.
Sangriaan kannattaa valita hedelmäinen ja vähätanniininen punaviini. Kokeile esimerkiksi Grenache noir ja Malbec -rypäleistä valmistetuttuja viinejä. Perinteinen espanjalainen Sangria valmistetaan usein Riojan alueen Tempranillo-rypäleestä tehdystä viinistä.
Sangria on Iberian niemimaalta lähtöisin oleva alkoholijuoma. Nimi sangria viittaa juoman väriin (sangre, veri).
Valmistusaineet
1 plo (0,75 l) punaviiniä
6–8 dl sitruunanmakuista limonadia
2,5 dl sitruslikööriä
4 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
3–4 (luomu)appelsiinia viipaleina
2 (luomu)sitruunaa viipaleina
jäisiä punaisia marjoja
jäitä
muutama oksa tuoretta basilikaa tai minttua
Valmistusohjeet
Kaada viini tarjoilukannuun tai astiaan. Lisää limonadi ja sitruslikööri. Purista appelsiineistä mehu. Pese ja viipaloi sitrukset sekaan. Sekoita ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
Lisää juomaan marjoja, jäitä ja tuoreita yrttejä juuri ennen tarjoilua.