Takaisin
Resepti

Raparperi-fetasalaatti ja kesäinen vinaigrette

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Raparperi-fetasalaatti ja kesäinen vinaigrette

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Kevyesti hapan raparperi maistuu niin makeassa kuin suolaisessa. Fetasalaattiin raparperi tuo ihanaa makua yhdessä saksanpähkinöiden ja mulperimarjojen kera. Raikkaan salaatin viimeistelee mansikkainen vinaigrette.

Juomasuositus

Tarjoa raparperi-fetasalaatin kanssa rehevän runsasta sauvignon blancia Uudesta-Seelannista. Viinissä toistuu salaatin raparperiaromi, ja sen hapokkuus sointuu kauniisti saksanpähkinöiden pehmentämään fetan hapokkuuteen ja täyteläisyyteen. Raikkaat vaaleat vehnäoluet toimivat myös hienosti.

 

Valmistusaineet

Salaatti:

  • 1 l raparperipaloja

  • 1/2 dl sokeria

  • 100 g babypinaattia (luomu)

  • 300 g fetajuustoa

  • 2 dl saksanpähkinöitä

  • 1 dl mulperimarjoja tai rusinoita

Kesäinen vinaigrette:

  • 1 rkl hienonnettua salottisipulia

  • 1 rkl balsamicoa

  • 1/2 dl öljyä

  • 3 rkl mansikkamehua (tai paseerattua mansikkaa)

  • 1 rkl hunajaa

  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin vinaigrette: Hienonna salottisipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Säilytä kylmässä.

  2. Pese ja kuivaa raparperit, pilko 3 cm pätkiksi astiaan. Kaada sokeri päälle ja ravistele kevyesti kulhoa, kunnes sokeri on sekoittunut paloihin. Anna maustua 10 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista raparperipaloja 5 minuuttia. Ne saavat jäädä napakoiksi. 

  4. Kokoa salaatti ja nostele päälle palat sekä murusta fetajuusto. Lisää pähkinät ja marjat. Tarjoa vinaigreten kanssa.

VINKKI! Vaihda Feta mozzarellajuustoon, ja lisää salaattiin mansikoita.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna