
Ribollita – toscanalainen kasviskeitto
Tämä ribollita on hieman patamainen. Jos pidät keittomaisemmasta lopputuloksesta, niin lisää joukkoon kasvislientä. Erityisen herkullista ribollita on uudelleen lämmitettynä!
Odotathan hetken…
Tämä ribollita on hieman patamainen. Jos pidät keittomaisemmasta lopputuloksesta, niin lisää joukkoon kasvislientä. Erityisen herkullista ribollita on uudelleen lämmitettynä!
2 pientä salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 lehtisellerinvartta
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
muutama oksa timjamia ja rosmariinia
1 laakerinlehti
1,2 l kasvislientä
1 tl sokeria
100 g lehtikaalia
1 prk (310/250 g) keitettyjä valkoisia papuja
2 viipaletta maalaisleipää
(suolaa), muutama kierros mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
oliiviöljyä
raastettua pecorinoa tai parmesaania
maalaisleipää
Kuori sipulit ja porkkanat ja viipaloi ne. Viipaloi sellerit.
Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
Lisää kattilaan tomaattipyree, yrtit ja laakerinlehti. Jatka paistamista muutama minuutti. Kaada pannulle kasvisliemi ja lisää sokeri. Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Irrota lehtikaalista kova ranka. Revi tai leikkaa lehtikaali pieniksi paloiksi. Lisää papujen kanssa keittoon. Keitä noin 5 minuuttia tai kunnes kaalit pehmenevät.
Leikkaa kaksi viipaletta leipää kuutioiksi. Lisää keittoon. Kääntele sekaisin.
Lusikoi keitto lautasille. Valuta päälle hieman oliiviöljyä, ripottele juustoa ja tarjoa leivän kanssa.