Takaisin
Resepti

Roseepippuriuunilohi ja hunajaiset uunijuurekset

Gluteeniton
Laktoositon

Roseepippuriuunilohi ja hunajaiset uunijuurekset

Gluteeniton
Laktoositon
60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Waltteri Torikka nauttii saadessaan kokata ystävilleen. Hänen ehdottomiin bravuureihinsa kuuluu yhden pellin taktiikalla syntyvä roseepippuriuunilohi hunajaisten kasvisten kera. 

Juomasuositus

Chilen roseeviinien runsaan marjaisa makumaailma sopii hyvin herkullisen lohen kumppaniksi. Roseeviinejä löytyy myös alkoholittomina versioina. Valkoviinin ystävä valitsee täyteläisen pähkinäisen ja hunajaisen alsacelaisen pinot gris -viinin. 

Valmistusaineet

Uunijuurekset 

  • 3 (300 g) porkkanaa 

  • 2 (300 g) palsternakkaa 

  • 4 (400 g) perunaa 

  • 2 rkl oliiviöljyä 

  • 3 rkl hunajaa 

  • 1 tl merisuolaa myllystä 

  • 1/2 tl mustapippuria 

  • 2 rkl hienonnettuja yrttejä (esim. timjami, rosmariini, salvia) 

Uunilohi 
  • 700 g lohifilee

  • 2 valkosipulinkynttä  

  • 1 luomusitruuna  

  • 1/2 dl hienonnettuja yrttejä (esim. timjami, rosmariini, salvia) 

  • 1/2 tl merisuolaa myllystä 

  • 2 tl roseepippureita 

  • 1 rkl hunajaa 

Valmistusohjeet
  1. Kuori juurekset ja paloittele ne uunipellille leivinpaperin päälle. 

  2. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Lisää hunaja, suola ja mustapippuri. Hienonna yrtit ja lisää ne pellille. Pyörittele kasviksia, jotta ne maustuvat tasaisesti. 

  3. Paista kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.

  4. Valmistele uunilohi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi myös sitruuna. Hienonna yritit.

  5. Nosta uunipelti uunista ja siirrä juurekset pellin reunoille, jotta lohi mahtuu keskelle. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. 

  6. Ripottele lohelle suolaa ja murskattuja roseepippureita. Lisää pinnalle valkosipuliviipaleet ja valuta hunajaa. Lisää lopuksi yrtit ja sitruunaviipaleet. 

  7. Laske lämpö 200 asteeseen. Paista lohta ja juureksia vielä noin 20–25 minuuttia tai kunnes lohion kypsää. Jätä lohi mehukkaaksi, äläylikypsennä. 

Kuva johanna Myllymäki, juomasuositukset Anri Lindström ja Taina Vilkuna