Takaisin
Resepti

Rosmariini-portterimarinoitu hirvipaisti

Gluteeniton
Laktoositon

Rosmariini-portterimarinoitu hirvipaisti

Gluteeniton
Laktoositon
2 tuntia 30 min
10 hlö
2 tuntia 30 min
10 hlö

Kylvetä paistettu hirvenliha portterilla ja katajanmarjoilla maustetussa jälkimarinadissa. Saat ihanaa vaihtelua perinteiseen paistiin.

Juomasuositus

Tämän hirvipaistin itseoikeutettu kumppani on täyteläinen, maltaisen paahteinen portteri. Myös yrttisen mausteiset, vivahteikkaat ja kehittyneet syrah- ja shiraz-punaviinit sopivat paistin kanssa nautittaviksi.

Valmistusaineet
  • Noin 1,8 kg hirvipaistia

Marinadi:

  • 0,33 l portteria

  • 3 rkl hienonnettua rosmariinia

  • 2 rkl hienonnettua timjamia

  • 2 rkl tummaa siirappia

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 1 rkl katajanmarjoja

  • 2 tl sormisuolaa

Puolukkakastike:

  • 400 g puolukoita

  • 1 dl vettä ja 1 dl kasvislientä

  • 2 oksaa rosmariinia

  • 125 g voita

  • 2 rkl tummaa siirappia

  • 1 rkl soijakastiketta

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
  1. Nosta paisti uunivuokaan. Paista ensin 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Jatka paistamista 150-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 60 astetta. Tällöin paisti on jälkikypsymisen jälkeen kauniin rosee. Jos haluat täysin kypsän paistin, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 65 astetta.

  2. Tee paistin kypsyessä marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään.

  3. Kaada marinadi vuokaan, lisää liha ja peitä foliolla. Anna maustua 5 minuuttia. Käännä paisti ja anna marinoitua vielä 10 minuuttia. Viipaloi paisti. 

  4. Valmista kastike. Keitä puolukoita vedessä rosmariinin kanssa, kunnes marjat ovat osittain rikkoutuneet. Kaada puolukat nesteineen siivilän läpi kulhoon. Painele puolukat siivilän läpi. Laita seos takaisin kattilaan. Kiehauta. Vatkaa joukkoon voi pieninä kuutioina, koko ajan sekoittaen. Lisää siirappi, soija ja pippuri. Lisää tarvittaessa soijaa tai siirappia. Jos pidät paksummasta kastikkeesta, niin saosta maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Taina Vilkuna / Alko