Takaisin
Resepti

Routapaisti hirvestä

Gluteeniton
Laktoositon

Routapaisti hirvestä

Gluteeniton
Laktoositon
4+ tuntia
10 hlö
4+ tuntia
10 hlö
Routapaistin nimi viittaa valmistusmenetelmään; jäistä paistia haudutetaan uunissa pitkään matalalla lämmöllä. Paistamisen jälkeen liha kylvetetään maukkaaksi marinadissa. 
Juomasuositus

Kokeile hirven kera kevyen paahteista tummaa lagerolutta tai punaviineistä etelärhônelaisia ja eteläranskalaisia keskitäyteläisiä ja täyteläisiä grenache- ja syrahpohjaisia sekoiteviinejä. 

Valmistusaineet
  • 1 pakastettu luuton hirvenpaisti (sisä- tai ulkopaistia, noin 1 1/2 kg) 

 
Marinadi:

  • 2 valkosipulinkynttä 

  • 1 rkl kutakin: korianterinsiemeniä, kokonaisia musta- ja valkopippureita 

  • 3 laakerinlehteä 

  • muutama oksa rosmariinia 

  • 2 rkl sokeria 

  • 3 l vettä 

  • 1 1/2 dl karkeaa suolaa 

Valmistusohjeet
  1. Laita jäinen paisti vuoassa 100-asteiseen uuniin. Kun liha on sulanut tarpeeksi, työnnä paksuimpaan kohtaan paistimittari. Jatka kypsennystä noin 6–7 tuntia, kunnes sisälämpötila on 62 astetta ja paisti on kauniin punertava sisältä. 

  2. Valmista marinadi. Murenna laakerinlehdet. Murskaa mausteet kevyesti morttelissa. Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan ja anna kiehahtaa. Poista kattila levyltä, anna jäähtyä. 

  3. Laita lämmin paisti marinadiin. Peitä kelmulla. Anna maustua jääkaapissa 2 vuorokautta. Käännä välillä. 

  4. Tarjoile viipaloitu liha esimerkiksi paistetun hapankaalin ja valkosipuliperunoiden kanssa. 


Resepti: Mika Rampa Kuvat: Johanna Myllymäki