Katso resepti >
Routapaisti hirvestä
Kokeile hirven kera kevyen paahteista tummaa lagerolutta tai punaviineistä etelärhônelaisia ja eteläranskalaisia keskitäyteläisiä ja täyteläisiä grenache- ja syrahpohjaisia sekoiteviinejä.
Odotathan hetken…
Kokeile hirven kera kevyen paahteista tummaa lagerolutta tai punaviineistä etelärhônelaisia ja eteläranskalaisia keskitäyteläisiä ja täyteläisiä grenache- ja syrahpohjaisia sekoiteviinejä.
1 pakastettu luuton hirvenpaisti (sisä- tai ulkopaistia, noin 1 1/2 kg)
Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kutakin: korianterinsiemeniä, kokonaisia musta- ja valkopippureita
3 laakerinlehteä
muutama oksa rosmariinia
2 rkl sokeria
3 l vettä
1 1/2 dl karkeaa suolaa
Laita jäinen paisti vuoassa 100-asteiseen uuniin. Kun liha on sulanut tarpeeksi, työnnä paksuimpaan kohtaan paistimittari. Jatka kypsennystä noin 6–7 tuntia, kunnes sisälämpötila on 62 astetta ja paisti on kauniin punertava sisältä.
Valmista marinadi. Murenna laakerinlehdet. Murskaa mausteet kevyesti morttelissa. Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan ja anna kiehahtaa. Poista kattila levyltä, anna jäähtyä.
Laita lämmin paisti marinadiin. Peitä kelmulla. Anna maustua jääkaapissa 2 vuorokautta. Käännä välillä.
Tarjoile viipaloitu liha esimerkiksi paistetun hapankaalin ja valkosipuliperunoiden kanssa.