Takaisin
Resepti

Simpukkapasta lakritsilla maustettuna

Laktoositon

Simpukkapasta lakritsilla maustettuna

Laktoositon
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Tässä on etsimäsi pasta! Fiini fenkoli ja aromikas lakritsi maustavat tämän simpukkapastan. Simppelillä ohjeella valmistuva simpukkapasta saa loppusilauksen tähtianiksesta ja valkoviinistä.

Juomasuositus

Fenkolin ja aniksen huumaavaan aromimaailmaan istuu loistavasti Itävallan oma grüner veltliner. Valitse viini vivahteikas & ryhdikäs -makutyypistä. Parhaimman makuelämyksen saat, kun lorautat samaa viiniä pastan sekaan. Myös kuiva roseeviini Provencen alueelta taikoo simpukkapastan yrttiset sävyt uusiin sfääreihin.

Valmistusaineet
  • 500 g sinisimpukoita

  • 300 g pastaa, esimerkiksi tagliatelleä

  • 1 pieni fenkolia

  • 1 salottisipuli

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl öljyä

  • 2 rkl voita

  • 3 dl kuivaa valkoviiniä

  • 1/2 dl vettä

  • 3 tähtianista

  • 1 sitruunan kuori raasteena

  • 1 tl suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 1 tl lakritsinjuurijauhetta

  • 2 dl kermaa

  • 1 ruukku tilliä

Valmistusohjeet
  1. Sulata ja käsittele simpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä pasta, valuta ja pidä kannen alla lämpimänä.

  2. Kuori ja hienonna fenkoli, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyn ja voin seoksessa isossa kattilassa noin 5 minuuttia. Mittaa joukkoon valkoviini, vesi ja tähtianikset, sitruunan kuoriraaste sekä mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. 

  3. Lisää simpukat ja kerma ja keitä kannen alla 6-8 minuuttia välillä sekoittaen. Poista avautumattomat simpukat. Jaa pasta lautasille, annostele simpukat liemineen päälle. Tarjoa tillisilpun ja tuoreen, vaalean maukkaan leivän kera.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna / Alko