Takaisin
Resepti

Sisilialainen sitruunakana

Gluteeniton
Laktoositon

Sisilialainen sitruunakana

Gluteeniton
Laktoositon
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Sitruuna, valkoviini ja salvianlehdet tekevät pitkään uunissa hautuvasta kanapadasta raikkaan maukkaan. Italialaiseen tapaan oliiviöljyä lorautetaan pataan runsaalla kädellä. Se takaa, että ruoasta tulee mehevä. Broilerin kanssa samassa vuoassa kypsyvät perunat imevät itseensä paistoliemen ihanat maut. Paistolientä kannattaakin valella broilerin ja perunoiden päälle kesken kypsennyksen.

Juomasuositus

Italian Toscanan alueen valkoviinit ovat upeita ruokaviinejä. Tutustu alueen tyypillisiin lajikkeisiin Vernacciaan ja Vermentinoon , joiden kypsä hedelmäisyys ja raikkaan sitruksinen hapokkuus ovat omiaan tukemaan sitruunakanan yrttistä aromikkuutta.

Valmistusaineet

4 annosta

  • n. 1 kg broilerin rintaleikkeitä

  • 800 g perunoita, yleislajike

  • 1 (luomu)sitruuna

  • 6 valkosipulinkynttä

  • 1 dl salvianlehtiä

  • 0,75 dl oliiviöljyä

  • 2 dl valkoviiniä

  • 1,5 tl suolaa

  • 1 tl sokeria

  • mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Ota rintaleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä.

  2. Kuori perunat. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Kuori ja viipaloi valko­sipulinkynnet. Hienonna salvianlehdet.

  3. Sekoita uunivuoassa sitruunankuoriraaste ja -mehu, valkosipuli, salvianlehdet, oliiviöljy, valkoviini, suola ja sokeri. Nosta rintaleikkeet ja perunat vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla 1,5 tuntia. Rouhaise päälle pippuria.

Resepti Suvi Rüster, kuva Sami Repo, juomasuositus Anri Lindström, Alko