Rosolli sopii mainiosti myös maukkaiden piiraiden täytteeksi. Paista rosollikasvikset pannulla, täytä pohjat ja laita piiraat uuniin. Koristele piirakat halutessasi tuoreella timjamilla.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Mikäpä olisikaan herkullisempaa kuin suolaiset joulutortut? Tänä vuonna perinteinen tähtitorttu saa suolaisen sisuksen. Tutustu helppoon suolaisten tähtitorttujen reseptiin.
1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä
1 kananmuna
200 g vuohenjuustoa
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl rouhittua, kuivattua karpaloa tai puolukkaa
2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä
Leikkaa hieman kohmeiset levyt neliöiksi. Tee kulmiin viillot. Taittele joulutorttujen tyyliin. Nosta pellille. Voitele kevyesti vatkatulla munalla.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Ota pelti pois uunista. Nosta päälle paloiteltua vuohenjuustoa ja valuta pinnalle hunajaa. Jatka paistamista noin 3 minuuttia. Viimeistele karpaloilla ja siemenillä.
Vinkki: Paista puolet suolaisia ja toinen puoli perinteisiä, luumuhillolla täytettyjä torttuja.
Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen, juomasuositus Anri Lindström/Alko