Takaisin
Resepti

Supermehevä chicken parmigiana

Supermehevä chicken parmigiana

30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Chicken parmigiana kuulostaa italialaiselta, niin kuin alkuperäinen, klassinen munakoisoversio onkin. Australiassa ruoka on rikastunut mozzarellaa puhkuvaksi supermeheväksi broileriversioksi.

Juomasuositus

Parmesaanikanan kanssa maistuu jääkylmänä tarjottu runsaan marjaisa roseeviini esimerkiksi Italiasta. Punaviinin ystävä tarjoilee viilennettyä pinot noiria joko Australiasta tai Uudesta-Seelannista.

Valmistusaineet
  • 4 broilerin rintafileetä

  • suolaa ja pippuria

  • 2 kananmunaa

  • 2 dl korppu- tai pankojauhoja

  • 0,5 dl raastettua parmesaania 

  • 4 dl tomaattipastakastiketta, itse tehtyä tai valmiskastiketta

  • 1 rkl bbq-kastiketta

  • 1 tl kuivattua oreganoa

  • 125 g mozzarellaa 

Paistamiseen:

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet
  1. Laita rintafileet kahden kelmun väliin. Nuiji ohuiksi pihveiksi. Voit myös käyttää valmiiksi­ ohuita minuuttipihvejä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Vatkaa munien rakenne rikki lautasella. Mittaa toiselle lautaselle korppujauhot ja parmesaani. Kasta broilerit ensin munassa ja sitten jauhoseoksessa. Paista pannulla molemmilta puolilta muutama minuutti, kunnes liha on kypsää. 

  3. Lämmitä tomaattikastike, mausta se bbq-
kastikkeella ja oreganolla. Lusikoi se uunivuoan pohjalle. Nosta päälle broilerit. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja nosta broilerien päälle. Gratinoi 250-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Vinkki! Tee samalla ohjeella kasvisversio viipaloidusta munakoisosta.

Resepti Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen