Takaisin
Resepti

Suppilovahverokeitto

Kasvisruokavalio

Suppilovahverokeitto

Kasvisruokavalio
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Paahdettu suppilovahverokeitto sopii mainiosti loppuvuoden tunnelmallisiin iltoihin. Päärynä ja rosmariini tuovat keittoon vivahteikkuutta, jonka täydentää juomasuosituksena oleva chardonnay-viini. Tutustu myös muihin herkullisiin sieniresepteihimme

Juomasuositus

Tammitetut chardonnay-valkoviinit ovat parhaimmillaan ruoan kanssa. Tammituksen tyyli on muuttunut kymmenen viime vuoden aikana kevyempään suuntaan, ja makumaailmasta voi löytää paahdetta, voita, kermaisuutta, pähkinäisyyttä, sekä kypsää hedelmäisyyttä. Nämä aromit toimivat eritoten kermaisten sienikeittojen kanssa. Tammitettuja chardonnay-viinejä valmistetaan joka puolella maailmaa, muun muassa Yhdysvalloissa, AustraliassaEtelä-Afrikassa ja Bourgognessa.

Valmistusaineet
  • 2 rkl voita

  • 2 (200 g) jauhoista perunaa

  • 1 (100 g) sipuli

  • 1 (150 g) päärynä

  • 1 rkl tuoretta rosmariinia

  • 1 l (300 g) suppilovahveroita

  • 2 dl kuohukermaa

  • 4 dl kasvislientä (4 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio)

  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

  • ½ tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

Ripote

  • 1 päärynä

  • 1 rkl tuoretta rosmariinia

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • ½ dl kurpitsansiemeniä

  • ½ tl sormisuolaa

  • ½ tl mustapippuria rouhittuna

Valmistusohjeet
  1. Voitele uunivuoka. Leikkaa kuoritut perunat, sipuli ja päärynä lohkoiksi ja nosta ne uunivuokaan. Riivi joukkoon rosmariini. Lisää päälle puhdistetut suppilovahverot ja kerma. Paahda 250-asteisessa uunissa noin 30 min tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

  2. Kuumenna kattilassa kasvisliemi ja valkoviini kiehuvaksi. Kaada uunissa paahdetut ainekset kattilaan. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  3. Valmista ripote. Kuori päärynä ja leikkaa se pieniksi kuutioksi. Riivi rosmariinin lehdet varresta. Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Lisää päärynä, rosmariini ja kurpitsansiemenet. Paista kauniin värisiksi. Mausta ripote sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

  4. Kaada keitto kulhoihin ja koristele se ripotteella.

Resepti Mika Rampa, kuva Hannes Paananen