-
Rouhi tumma suklaa. Sulata voi kattilassa. Lisää voin joukkoon kahvi ja taatelipala. Lämmitä sekoitellen, kunnes taateli on pehmennyt voiseoksen joukkoon. Nosta kattila liedeltä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää suklaarouhe ja ripaus suolaa. Anna suklaan sulaa rauhassa taateliseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
-
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti öljyllä tai voilla.
-
Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt taatelisuklaaseos. Sekoita kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon nopeasti sekoittaen.
-
Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla, uunista ja vuoasta riippuen 25–40 min, kunnes kakku hieman irtoilee vuoan reunoilta. Kakku saa jäädä sisältä mehevän kosteaksi. Anna jäähtyä kunnolla, mielellään viileässä seuraavaan päivään.
-
Valmista suolakinuski. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen poristen noin 6 minuuttia, kunnes seos on kinuskimaista. Sekoita joukkoon voi ja suolakiteet. Anna jäähtyä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa rahka, sokeri, sitruunanmehu ja vaniljasokeri. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
-
Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille.
-
Nostele kakun päälle reilusti rahkavaahtoa, voit tarjoilla loput vaahdosta erikseen kakun kanssa. Valuta päälle suolakinuskia. Koristele koristerakeilla.
Vinkki! Voit paistaa kakun täytteitä vaille valmiiksi paria päivää aikaisemmin ja kääräistä tuorekelmun sisälle, jolloin maut tasaantuvat.
Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström, Alko