Takaisin
Resepti

Jyrki Kataisen talvinen riistapata

Gluteeniton
Laktoositon

Jyrki Kataisen talvinen riistapata

Gluteeniton
Laktoositon
3 tuntia
3 tuntia

Jyrki Kataisen mukaan metsästämisessä luontokokemus on pääasia, ja jos riistaa saa, se on kirsikka kakun päälle. Katainen kokkaa usein talvista riistapataa ystävilleen Brysselissä. Hyvä seura saa riistan maistumaan aina parhaalta.

Juomasuositus

Valitse hartaasti haudutetulle talviselle riistapadalle pehmeän maltaista ale-tyypin olutta tai tummaa lageria. Puhtaita kotimaisia metsän makuja kunnioittaa myös oma perinneoluemme sahti.

Valmistusaineet
  • 300 g ruokailijaa kohden hirven, peuran tai poron patalihaa, esimerkiksi lapaa

  • tummaa olutta

  • katajanmarjoja

  • pippuria

  • kaksi kanelitankoa

  • tuoreen rosmariinin oksia

  • suolaa tai riistafondia maun mukaan

  • reilusti hunajaa

Valmistusohjeet
  1. Reseptin perusraaka-aineena on hirven, peuran tai poron patalihaa kuten lapaa, jossa voi olla myös luita. Pilko liha isoiksi paloiksi.

  2. Paista lihojen pinta ruskeaksi. Siirrä lihat tarvittaessa pataan.

  3. Kaada liemeksi tummaa olutta niin, että lihat lähes peittyvät. 

  4. Lisää katajanmarjoja, pippuria, kaksi kanelitankoa, tuoreen rosmariinin oksia, suolaa tai riistafondia maun mukaan ja reilusti hunajaa. Liemen ei tarvitse olla makea, mutta hunaja tuo pehmeyttä.

  5. Hauduta pataa useita tunteja kannen alla niin, että liha kypsyy ylikypsäksi.

  6. Tarjoa keitetyn ohran tai perunan kanssa. 

Jyrki Kataisen luottoresepti, juomasuositus Taina Vilkuna / Alko