Takaisin
Resepti

Tapenade

Gluteeniton
Laktoositon

Tapenade

Gluteeniton
Laktoositon
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Tapenade eli oliivitahna on provencelaistyylinen mausteseos, joka kruunaa esimerkiksi grillatun lohen ja maustaa padat ja keitot. Voit myös nauttia tapenadea vaalean leivän kanssa.

Valmistusaineet
  • 1 valkosipulinkynsi

  • 150 g oliiveja

  • 1 rkl pieniä kapriksia

  • 2 sardellifileetä

  • 3 dl tuoreita, hienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa, basilikaa, minttua)

  • 1 tl dijoninsinappia

  • 1/2 tl sokeria

  • oliiviöljyä

Valmistusohjeet
  1. Kuori valkosipuli. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on sopivan jämäkkää. Tarjoa salaatin kanssa. 

Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen