Tuttu lohi saa seuralaisekseen Nizzan salaatin makumaailmasta tuttuja elementtejä, eli tomaatteja, vihreitä papuja ja oliiveista tehtyä tapenadea.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tapenade eli oliivitahna on provencelaistyylinen mausteseos, joka kruunaa esimerkiksi grillatun lohen ja maustaa padat ja keitot. Voit myös nauttia tapenadea vaalean leivän kanssa.
1 valkosipulinkynsi
150 g oliiveja
1 rkl pieniä kapriksia
2 sardellifileetä
3 dl tuoreita, hienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa, basilikaa, minttua)
1 tl dijoninsinappia
1/2 tl sokeria
oliiviöljyä
Kuori valkosipuli. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että seos on sopivan jämäkkää. Tarjoa salaatin kanssa.
Resepti Sanna Kekäläinen, kuva Reetta Pasanen