Takaisin
Resepti

Täytetyt herkkusienet

Gluteeniton

Täytetyt herkkusienet

Gluteeniton
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Täytetyt herkkusienet sisältävät nyt fetaa ja chiliä! Sienen ympärille pyöräytetty ilmakuivattu kinkku pitää täytteen napakasti sienen sisällä, ja tilkka hunajaa leikkaa fetan ja kinkun suolaisuutta. Tätä herkkua on pakko kokeilla!

Juomasuositus

Hieman makeutta sisältävät pehmeät ja hedelmäiset italialaiset punaviinit Primitivo-rypäleestä taittavat kauniisti täytettyjen herkkusienten suolaisuuta ja mausteisuutta. Punaviini kannattaa tarjota hieman viilennettynä, noin 14–16-asteisena.

Valmistusaineet
  • 400 g keskikoisia herkkusieniä (noin 12 kpl)

  • 3 kevätsipulin vartta

  • ½ chiliä

  • 200 g fetaa

  • 200 g prosciuttoa (tai muuta ilmakuivattua kinkkua)

  • 1–2 rkl hunajaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet
  1. Poista herkkusienistä kannat.

  2. Hienonna kevätsipuli ja chili. Murenna feta haarukalla kulhossa ja lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli ja chili.

  3. Lusikoi täytettä herkkusienien sisälle ja kääri ympärille prosciuttoa. Laita sienet vartaisiin ja valuta sienien päälle hieman hunajaa. Grillaa kypsiksi miedolla lämmöllä. Rouhi lopuksi sienien päälle hieman mustapippuria.

Vinkki: Voit paistaa sienet myös 225-asteisessa uunissa 15–20 minuutin ajan.