Sitruunainen, hunajalla makeutettu marinadi antaa kypsille varhaisperunoille ihanan maun ja tekee kuoresta herkullisen makean ja rapean.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Fermentoidusta soija- tai härkäpavusta tai lupiinista valmistetun tempen pinta rapeutuu grillissä herkulliseksi. Suolainen, kuumetessaan pehmenevä halloumijuusto ja makea nektariini täydentävät tempen makua. Jos haluat ruoasta vegaanille sopivan, jätä halloumijuusto pois. Dippaa vartaita chilillä tuliseksi sipaistuun maapähkinäkastikkeeseen.
Pähkinäiset ja makeat tempe-vartaat raikastuvat hapokkaalla, puolikuivalla valkoviinillä. Ihastu Rheinhessenin ja Pfalzin alueiden rapsakoihin rieslingeihin, joiden kypsät hedelmät ja hienoinen makeus tasapainottavat tempeh-keihäiden makeutta ja chilin poltetta.
1 pkt (250 g) tempeä
2 nektariinia
1 pkt (200 g) halloumijuustoa
Marinadi
3 rkl hoisin-kastiketta
1 rkl raastettua inkivääriä tai inkiväärimurskaa
1 rkl oliiviöljyä
Leikkaa tempe kuutioiksi. Pese nektariini, halkaise ja poista kivi, leikkaa lohkoiksi. Kuutioi halloumijuusto. Pistele varrastikkuihin vuorotellen tempeä, nektariinia ja halloumia.
Sekoita marinadia varten kulhossa keskenään hoisinkastike, raastettu inkivääri ja oliiviöljy. Valele marinadia vartaille. Grillaa vartaita välillä käännellen 5–10 minuuttia, kunnes juusto on hieman pehmennyt ja tempe ruskistunut. Valele marinadilla grillauksen aikana. Dippaa vartaita maapähkinädippiin.
Resepti Suvi Rüster, kuva Elvi Rista, juomasuositus Anri Lindström, Alko