Takaisin
Resepti

Teriyakimarinoidut kasvisvartaat grillissä

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Vegaaninen

Teriyakimarinoidut kasvisvartaat grillissä

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Vegaaninen
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Tee itse mahtava teriyakimarinadi kasvisvartaille ja syty liekkeihin. Pujota vartaisiin kasvisten lisäksi sieniä, mozzarellaa tai halloumia ja kirsikoita. Vegaani vaihtaa juuston tofuun.

Juomasuositus

Tarjoa herkullisten teriyakivartaiden kanssa hedelmäisen maltaista tummaa lageria. Tämä japanilaisella ja italialaisella leikittelevä kasvisvarras nauttii myös italialaisen täyteläisemmän roseen seurasta. Rohkea voi kokeilla päärynäistä ja raikasta prosecco-kuohuviiniä.

Valmistusaineet

Vartaisiin:

  • mozzarellapalloja tai halloumia tai tofua

  • herkkusieniä

  • kesäkurpitsaa

  • kirsikoita

  • kirsikkatomaatteja

Marinadi:

  • 1 rkl soijaa

  • 1 rkl omenaviinietikkaa

  • 2 rkl teriyakikastiketta

  • 1/2 dl oliiviöljyä

  • 2 rkl vaahterasiirappia

  • mustapippuria myllystä

  • tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet
  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Laita juusto marinadiin herkkusienten kanssa. Anna maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia tai yön yli.

  2. Viipaloi kesäkurpitsa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja pyöritä ne rulliksi. Pese ja kuivaa kirsikat. Kokoa vartaat ja grillaa 6–8 minuuttia. Silppua päälle basilikaa.

Vinkki! Liota puisia grillitikkuja kylmässä vedessä puoli tuntia ennen käyttöä.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna