Täytetyt herkkusienet sisältävät nyt fetaa ja chiliä! Sienen ympärille pyöräytetty ilmakuivattu kinkku pitää täytteen napakasti sienen sisällä, ja tilkka hunajaa leikkaa fetan ja kinkun suolaisuutta.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tee itse mahtava teriyakimarinadi kasvisvartaille ja syty liekkeihin. Pujota vartaisiin kasvisten lisäksi sieniä, mozzarellaa tai halloumia ja kirsikoita. Vegaani vaihtaa juuston tofuun.
Tarjoa herkullisten teriyakivartaiden kanssa hedelmäisen maltaista tummaa lageria. Tämä japanilaisella ja italialaisella leikittelevä kasvisvarras nauttii myös italialaisen täyteläisemmän roseen seurasta. Rohkea voi kokeilla päärynäistä ja raikasta prosecco-kuohuviiniä.
Vartaisiin:
mozzarellapalloja tai halloumia tai tofua
herkkusieniä
kesäkurpitsaa
kirsikoita
kirsikkatomaatteja
Marinadi:
1 rkl soijaa
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl teriyakikastiketta
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa
Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Laita juusto marinadiin herkkusienten kanssa. Anna maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia tai yön yli.
Viipaloi kesäkurpitsa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja pyöritä ne rulliksi. Pese ja kuivaa kirsikat. Kokoa vartaat ja grillaa 6–8 minuuttia. Silppua päälle basilikaa.
Vinkki! Liota puisia grillitikkuja kylmässä vedessä puoli tuntia ennen käyttöä.
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Taina Vilkuna