Takaisin
Resepti

Sami Kurosen thaimaalainen basilikakana

Sami Kurosen thaimaalainen basilikakana

30 min
2 hlö
30 min
2 hlö

Thaibasilika tuo thaimaalaiseen kanaherkkuun lempeän aromaattisen maun. Sami Kurosen suosikki reseptistä tuli Temptation Islandin kuvauksissa.

Juomasuositus

Runsaan hedelmäiset, raikkaan hapokkaat rieslingit esimerkiksi Alsacen alueelta antavat tilaa thairuoan monivivahteiselle aromimaailmalle. Myös alkoholittomat valkoviinit, joissa on pientä makeutta, ovat oiva pari thai-ruoalle.

Valmistusaineet
  • 1 salottisipuli

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 1 chili

  • 1 nippu kevätsipulia

  • ½ ruukkua thaibasilikaa

  • 400 g broilerin jauhelihaa

  • 2 rkl seesamiöljyä

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 2 rkl kalakastiketta

  • 1 tl sokeria

  • ½ tl mustapippuria

  • 1 limetin mehu

Tarjoiluun

  • 2 paistettua kanan­munaa

  • jasmiiniriisiä

Valmistusohjeet
  1. Hienonna salottisipulit, valkosipulit ja chili. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi. Hienonna thaibasilika.

  2. Ruskista broilerin jauheliha kevyesti 1 rkl seesamiöljyssä. Nosta lihat hetkeksi sivuun.

  3. Lisää pannulle 1 rkl seesamiöljyä ja kuullota siinä kuutioitu salotti­sipuli. Lisää pilkottu valko­sipuli ja chili. Kypsennä noin minuutti.

  4. Lisää pannulle kypsä broilerin jauheliha, kevätsipulirenkaat ja thaibasilika. Mausta makusi mukaan soijakastikkeella, kalakastikkeella, sokerilla ja mustapippurilla.

  5. Purista sekaan lime­tin mehu juuri ennen tarjoilua.

  6. Koristele thaibasilikalla ja tarjoa paistettujen kananmunien ja keitetyn jasmiiniriisin kanssa.



Resepti Sami Kuronen, kuva Antti Raatikainen, viinisuositus Anri Lindström/Alko