Takaisin
Resepti

Tillillä maustetut sinappisilakat

Gluteeniton
Laktoositon

Tillillä maustetut sinappisilakat

Gluteeniton
Laktoositon
60+ min
8 hlö
60+ min
8 hlö

Tillillä maustetut sinappisilakat kuuluvat suomalaisen juhlapöydän klassikoihin. Resepti on helppo ja vaivaton tehdä, mutta näille silakoille kannattaa varata riittävästi maustumisaikaa, ainakin yön yli.

Juomasuositus

Perinteinen suomalainen vaalea hedelmäinen lager on nappivalinta tilli-sinappisilakoiden kylkeen.

Valmistusaineet
  • 500 g silakkafileitä

Etikkaliemi:

  • 5 dl vettä

  • 1 dl väkiviinaetikkaa

  • 1 rkl suolaa

Sinappikastike:

  • 1 dl sinappia (maidoton)

  • 1 dl vettä

  • 1 dl öljyä

  • 3 rkl sokeria

  • 1 rkl väkiviinaetikkaa

  • 2 tl suolaa

  • reilusti tuoretta tilliä

Valmistusohjeet
  1. Sekoita vesi, etikka ja suola. Laita silakkafileet etikkaliemeen ja jääkaappiin. Anna kypsyä yön yli.

  2. Vatkaa kulhossa sinappi, vesi, öljy, sokeri, väkiviinaetikka ja suola hyvin sekaisin. 

  3. Valuta silakkafileet etikkaliemestä, halkaise ne ja poista niistä halutessasi nahka. Lado silakat kerroksittain purkkiin ja laita väliin tilliä.  Kaada sinappikastike silakoiden päälle. Sulje purkki tiiviisti ja anna kalojen maustua jääkaapissa ainakin yön yli.

Resepti ja kuva Leena Kalliokoski, juomasuositus Taina Vilkuna