Olutmarinoidut sipulirenkaat sopivat mainiosti oluen kanssa naposteltavaksi. Olutdippi kruunaa herkkuhetken.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Sussasulavat kukkakaaliwingsit dipataan tässä reseptissä sinihomejuustoon! Grillaus antaa sen oikean savustetun maun kukkakaaleille, mutta maittava lopputulos syntyy myös uunikypsennyksessä.
Lämpimäntulisten kukkakaaliwingsien kanssa kelpaa nauttia jääkylmää IPA-olutta. Suuntaa katseesi oluthyllyllä yhdysvaltalaisiin vaihtoehtoihin, joista löytyy roimasti hedelmäisen kesäistä humalointia. Oluen katkeruutta karttava valitsee puolestaan raikasta lageria tai tulisuutta raikastavaa aitoa siideriä.
1 keskikokoinen kukkakaali
1 dl panko- tai korppujauhoja
1/2 dl maissijauhoja
ripaus suolaa
1 tl savupaprikajauhetta
1/4 tl cayannepippuria
1 tl kuivattua chiliä
2 dl vettä
1–2 rkl rypsiöljyä
mustapippuria
2 rkl öljyä
Voiteluun:
4 rkl sriracha-kastiketta
2 rkl öljyä
Dippi:
1 dl majoneesi
1 dl kermaviili
100 g homejuustoa muruina
(ruohosipulia)
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Lohko kukkakaali suupaloiksi. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää vesi ja öljy, sekoita tasaiseksi. Turvota muutama minuutti.
Kylvetä kukkakaalit taikinassa niin, että nuppuosat ovat kokonaan taikinassa. Valuta nupuista ylimääräinen taikina takasin kulhoon. Siirrä palat leivinpaperille pellille. Paista kukkakaaleja uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita sillä välin dipin ainekset keskenään sekaisin.
Ota kaalit uunista ja sivele ne sriracha-öljyseoksella. Siirrä kaalit grilliin. Kypsennä 5–10 minuuttia käännellen. Jos haluat, voit myös valmistaa siivet kokonaan uunissa. Paista niitä tällöin noin 30 minuuttia.
Sekoita dipin ainekset keskenään sekaisin. Säilytä viileässä.
Tarjoa kukkakaaliwingsit suoraan grillistä tulleina dipin kanssa.
VINKKI! Vaihda korppujauhot gluteenittomiin, niin saat gluteenittomat wingsit. Jos dippiä jää yli, käytä se salaatin kastikkeena.
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström / Alko