Takaisin
Resepti

Tuliset kukkakaaliwingsit

Kasvisruokavalio

Tuliset kukkakaaliwingsit

Kasvisruokavalio
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Sussasulavat kukkakaaliwingsit dipataan tässä reseptissä sinihomejuustoon! Grillaus antaa sen oikean savustetun maun kukkakaaleille, mutta maittava lopputulos syntyy myös uunikypsennyksessä. 

Juomasuositus

Lämpimäntulisten kukkakaaliwingsien kanssa kelpaa nauttia jääkylmää IPA-olutta. Suuntaa katseesi oluthyllyllä yhdysvaltalaisiin vaihtoehtoihin, joista löytyy roimasti hedelmäisen kesäistä humalointia. Oluen katkeruutta karttava valitsee puolestaan raikasta lageria tai tulisuutta raikastavaa aitoa siideriä.

Valmistusaineet
  • 1 keskikokoinen kukkakaali

  • 1 dl panko- tai korppujauhoja

  • 1/2 dl maissijauhoja 

  • ripaus suolaa

  • 1 tl savupaprikajauhetta

  • 1/4 tl cayannepippuria

  • 1 tl kuivattua chiliä

  • 2 dl vettä

  • 1–2 rkl rypsiöljyä

  • mustapippuria

  • 2 rkl öljyä

Voiteluun:

  • 4 rkl sriracha-kastiketta

  • 2 rkl öljyä

Dippi:

  • 1 dl majoneesi

  • 1 dl kermaviili

  • 100 g homejuustoa muruina

  • (ruohosipulia)

Valmistusohjeet
  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Lohko kukkakaali suupaloiksi. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää vesi ja öljy, sekoita tasaiseksi. Turvota muutama minuutti.

  2. Kylvetä kukkakaalit taikinassa niin, että nuppuosat ovat kokonaan taikinassa. Valuta nupuista ylimääräinen taikina takasin kulhoon. Siirrä palat leivinpaperille pellille. Paista kukkakaaleja uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita sillä välin dipin ainekset keskenään sekaisin.

  3. Ota kaalit uunista ja sivele ne sriracha-öljyseoksella. Siirrä kaalit grilliin. Kypsennä 5–10 minuuttia käännellen. Jos haluat, voit myös valmistaa siivet kokonaan uunissa. Paista niitä tällöin noin 30 minuuttia.

  4. Sekoita dipin ainekset keskenään sekaisin. Säilytä viileässä.

  5. Tarjoa kukkakaaliwingsit suoraan grillistä tulleina dipin kanssa.

VINKKI! Vaihda korppujauhot gluteenittomiin, niin saat gluteenittomat wingsit. Jos dippiä jää yli, käytä se salaatin kastikkeena.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen, juomasuositus Anri Lindström / Alko