Takaisin
Resepti

Tyrni-rosmariinihilloke valkohomejuustolle

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Tyrni-rosmariinihilloke valkohomejuustolle

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
30 min
6 hlö
30 min
6 hlö

Kuka pelkää tyrniä? Kesytä kirpeä marja hillokkeeksi ja tarjoa hyvän valkohomejuuston kanssa.

Juomasuositus

Briejuuston kanssa maistuu kuohuviini tai samppanja

Valmistusaineet
  • 300 g porkkanaa

  • 1 oksa rosmariinia

  • 100 g tyrnimarjoja

  • 2,5 dl hillosokeria

  • 1 rkl raastettua (luomu)appelsiininkuorta

  • Varaa noin 75 g valkohomejuustoa ruokailijaa kohden.

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Laita ne kattilaan ja isää sen verran vettä, että porkkanat peittyvät. Lisää rosmariini. Keitä porkkanat keskilämmöllä kannen alla pehmeiksi. Kaada keitinvesi pois. Poista rosmariini.

  2. Soseuta porkkanat ja tyrnit. Kaada kattilaan hillosokeri. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Keitä rauhallisesti poristen noin 10 minuuttia tai kunnes seos muuttuu paksummaksi. Mausta appelsiininkuorella. Tarjoa valkohomejuuston kanssa.