Takaisin
Resepti

Uunissa paahdettua fetaa ja oliiveja

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Uunissa paahdettua fetaa ja oliiveja

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
3 hlö
20 min
3 hlö

Feta muuttuu uunissa paahtamalla pehmeän ja täyteläisen makuiseksi. Myös oliivien maku tiivistyy paahdettaessa herkulliseksi.

Juomasuositus

Italian Sisilian hehkuvan auringon alla kypsyneistä rypäleistä valmistetut valkoviinit ihastuttavat runsaalla hedelmäisyydellään. Niiden maut piristävät näitä suolaisia, oliivilla maustettuja näppipaloja.

Alkoholittomana vaihto­ehtona suosittelemme hyvin viilennettyä alkoholitonta valkoviiniä.

Valmistusaineet
  • 200 g fetajuustoa

  • 100 g oliiveja

  • ½ dl oliiviöljyä

  • 2 rosmariinin oksaa

Valmistusohjeet
  1. Voitele pieni uunivuoka tai uunin kestävä pannu oliiviöljyllä. Aseta vuokaan feta ja rosmariinin oksat. Kaada päälle kivettömät oliivit ja oliiviöljy.

  2. Paahda 250-asteisessa uunissa grillivastuksien alla noin 10–15 min. Tarjoile leivän kanssa.


Kuva Johanna Myllymäki, resepti Mika Rampa