Keitä, paahda, grillaa... Parsa on nyt parhaimmillaan. Lue vinkit parsan käsittelyyn ja bongaa reseptit sekä juomasuositukset.
Katso parsavinkit >
Odotathan hetken…
Uunissa paahdettuna parsat valmistuvat kätevästi vartissa ja ne säilyttävät napakan rakenteensa paremmin kuin keitettäessä.
Sitruunaisen, uunissa paahdetun parsan itseoikeutettu kumppani on raikkaan hapokas riesling Saksan Moselista tai Chilestä. Raikas, kevyt lager on oivallinen kaveri tälle mutkattomalle uuniparsalle.
1 nippu (noin 450-500 g) tuoretta parsaa
2 rkl oliiviöljyä
voisulaa
sormisuolaa
sitruunalohkoja
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa tai napsauta sormin parsan puumainen tyviosa pois. Kuori parsat nupusta alaspäin parsan- tai perunakuorimaveitsellä. Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria lainkaan.
Laita parsat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai ohutpohjaiseen uunivuokaan. Sivele parsat oliiviöljyllä kevyesti. Rouhaise päälle suolaa myllystä.
Kypsennä parsoja niiden paksuudesta riippuen 10 – 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Parsat voi kypsennyksen loppuvaiheessa sivellä voisulalla. Voit halutessasi lisätä juustoraastetta. Tarjoa parsat sormisuolan ja sitruunalohkojen kanssa.