Takaisin
Resepti

Uunissa paahdettu parsa

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Uunissa paahdettu parsa

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Uunissa paahdettuna parsat valmistuvat kätevästi vartissa ja ne säilyttävät napakan rakenteensa paremmin kuin keitettäessä.

Juomasuositus

Sitruunaisen, uunissa paahdetun parsan itseoikeutettu kumppani on raikkaan hapokas riesling Saksan Moselista tai Chilestä. Raikas, kevyt lager on oivallinen kaveri tälle mutkattomalle uuniparsalle.

Valmistusaineet
  • 1 nippu (noin 450-500 g) tuoretta parsaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • voisulaa

  • sormisuolaa

  • sitruunalohkoja

Valmistusohjeet
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

  2. Huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa tai napsauta sormin parsan puumainen tyviosa pois. Kuori parsat nupusta alaspäin parsan- tai perunakuorimaveitsellä. Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria lainkaan. 

  3. Laita parsat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai ohutpohjaiseen uunivuokaan. Sivele parsat oliiviöljyllä kevyesti. Rouhaise päälle suolaa myllystä. 

  4. Kypsennä parsoja niiden paksuudesta riippuen 10 – 15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Parsat voi kypsennyksen loppuvaiheessa sivellä voisulalla. Voit halutessasi lisätä juustoraastetta. Tarjoa parsat sormisuolan ja sitruunalohkojen kanssa. 



Resepti Leena Kalliokoski Kuva Otavamedia Juomasuositus Taina Vilkuna