Voileipäkakun voi rakentaa myös kääretortuksi. Sushi-inkivääri ja hapan omena tuovat tähän leipäkääretorttuun raikkautta ja pirteää makua.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Välimeren auringolta maistuva voileipäkakku kaipaa kylkeensä pyöreää hedelmäisyyttä. Lasiin kannattaakin lorauttaa kesäistä prosecco-kuohuviiniä Italiasta. Oletko jo maistanut proseccon vaaleanpunaista versiota, roseeproseccoa? Myös alkoholittomat, makeahkot, rypäleistä valmistetut kuohuviinit sopivat välimerellisiin makuihin hyvin viilennettynä.
15 palaa (500 g) täysjyväpaahtoleipää
1 dl kasvislientä
Oliivitäyte
200 g fetajuustoa
100 g turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
100 g vihreitä kivettömiä oliiveja
1 rkl oreganoa hienonnettuna
Tomaattitäyte
200 g fetajuustoa
100 g turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
1 tl paprikajauhetta
100 g aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
Koristeeksi
50 g vihreitä kivettömiä oliiveja
2 dl paahtoleivän reunoja kuutioituna
2–3 rkl rosmariinin oksia riivittyinä
30 g aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
100 g ilmakuivattua kinkkua revittynä
2 rkl tomaattien öljyä paistamiseen
2 rkl hunajaa
Lisäksi
200 g turkkilaista jogurttia
Valmista oliivitäyte paloittelemalla fetajuusto tehosekoittimeen. Lisää jogurtti ja sitruunamehu. Hienonna oliivit ja oregano ja lisää seokseen.
Valmista tomaattitäyte. Soseuta fetajuusto ja jogurtti. Lisää sitruunamehu, hunaja ja paprikajauhe. Soseuta. Hienonna valutetut aurinkokuivatut kirsikkatomaatit ja lisää seokseen.
Leikkaa paahtoleivistä reunat. Vuoraa leipävuoka kelmulla ja asettele pohjalle kolme paahtoleipäsiivua kerrokseksi. Kostuta kasvisliemellä. Levitä puolet toisesta täytteestä ja tee sitten uusi kerros samaan tapaan toisesta täytteestä. Jatka kunnes kaikki kerrokset ovat valmiit. Painele kakkua hieman ja peitä vuoka kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.
Valmista koristeet kuumentamalla pannulla tomaattien öljy. Lisää pannulle kaikki koristeet ja paahda niitä hetki, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Jäähdytä koristeet.
Kumoa voileipäkakku tarjoiluastiaan ja kuorruta se turkkilaisella jogurtilla. Ripottele pinnalle jäähtyneet koristeet. Valuta pinnalle halutessasi hieman hunajaa.