Takaisin
Resepti

Välimeren voileipäkakku

Välimeren voileipäkakku

60+ min
12 hlö
60+ min
12 hlö
Välimeren voileipäkakun maut ovat täynnä aurinkoista etelää. Voit tehdä tämän maukkaan kakun joko lihaisana tai kasvisversiona.  
Juomasuositus

Välimeren auringolta maistuva voileipäkakku kaipaa kylkeensä pyöreää hedelmäisyyttä. Lasiin kannattaakin lorauttaa kesäistä prosecco-kuohuviiniä Italiasta. Oletko jo maistanut proseccon vaaleanpunaista versiota, roseeproseccoa? Myös alkoholittomat, makeahkot, rypäleistä valmistetut kuohuviinit sopivat välimerellisiin makuihin hyvin viilennettynä. 

Valmistusaineet
  • 15 palaa (500 g) täysjyväpaahtoleipää   

  • 1 dl kasvislientä   

Oliivitäyte 

  • 200 g fetajuustoa  

  • 100 g turkkilaista jogurttia   

  • 1 rkl sitruunamehua  

  • 100 g vihreitä kivettömiä oliiveja  

  • 1 rkl oreganoa hienonnettuna   

Tomaattitäyte 

  • 200 g fetajuustoa  

  • 100 g turkkilaista jogurttia   

  • 1 rkl sitruunamehua  

  • 1 rkl hunajaa  

  • 1 tl paprikajauhetta   

  • 100 g aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja  

Koristeeksi 

  • 50 g vihreitä kivettömiä oliiveja  

  • 2 dl paahtoleivän reunoja kuutioituna  

  • 2–3 rkl rosmariinin oksia riivittyinä  

  • 30 g aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja 

  • 100 g ilmakuivattua kinkkua revittynä 

  • 2 rkl tomaattien öljyä paistamiseen  

  • 2 rkl hunajaa 

Lisäksi 

  • 200 g turkkilaista jogurttia 

Valmistusohjeet
  1. Valmista oliivitäyte paloittelemalla fetajuusto tehosekoittimeen. Lisää jogurtti ja sitruunamehu. Hienonna oliivit ja oregano ja lisää seokseen.  

  2. Valmista tomaattitäyte. Soseuta fetajuusto ja jogurtti. Lisää sitruunamehu, hunaja ja paprikajauhe. Soseuta. Hienonna valutetut aurinkokuivatut kirsikkatomaatit ja lisää seokseen.  

  3. Leikkaa paahtoleivistä reunat. Vuoraa leipävuoka kelmulla ja asettele pohjalle kolme paahtoleipäsiivua kerrokseksi. Kostuta kasvisliemellä. Levitä puolet toisesta täytteestä ja tee sitten uusi kerros samaan tapaan toisesta täytteestä. Jatka kunnes kaikki kerrokset ovat valmiit. Painele kakkua hieman ja peitä vuoka kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.  

  4. Valmista koristeet kuumentamalla pannulla tomaattien öljy. Lisää pannulle kaikki koristeet ja paahda niitä hetki, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Jäähdytä koristeet. 

  5. Kumoa voileipäkakku tarjoiluastiaan ja kuorruta se turkkilaisella jogurtilla. Ripottele pinnalle jäähtyneet koristeet. Valuta pinnalle halutessasi hieman hunajaa.  

Vinkki 
Saat Välimeren kakusta helposti kasvisversion, kun jätät koristeista pois ilmakuivatun kinkun. 

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki