Takaisin
Resepti

Samettinen vegaaninen juustokakku

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Samettinen vegaaninen juustokakku

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
60+ min
8 hlö
60+ min
8 hlö

Vadelmaisen samettinen vegaaninen juustokakku valmistuu yhtä helposti kuin tavallinen juustokakku, ja raaka-aineet löytyvät lähikaupasta. Rapea pohja syntyy suklaakaurakekseillä ilman uunia. Marjat ja vadelmat koristeena viimeistelevät kokonaisuuden.

Valmistusaineet

Pohja:

  • 150 g suklaakaurakeksejä

  • 50 g maidotonta margariinia

Täyte:

  • 4 dl kauravispikermaa 

  • 300 g kauratuorejuustoa

  • 1 (luomu)sitruunan kuori ja mehu

  • 1 1/2 dl vaniljakastiketta 

  • 1 dl vadelmapyreetä (200 g marjoja)

  • 1 dl ruskeaa sokeria

  • 3 vegegel gelatiinipussia

Koristeluun:

  • 300 g marjoja

  • viikunoita

Valmistusohjeet
  1. Hienonna keksit ja sekoita sulatettu margariini keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Halk. 18–20 cm) pohjalle ja kiinnitä reunakalvot tai leivinpaperisuikaleet vuoan reunoille. Painele muruseos vuoan pohjalle. Siirrä pakastimeen. 

  2. Vatkaa kauravispi vaahdoksi sähkövatkaimella noin 5 minuutin ajan. Sekoita joukkoon kauratuorejuusto. Pese sitruuna, raasta kuori ja sekoita raaste vaahtoon. 

  3. Purista sitruunan mehu kattilaan, mittaa joukkoon vadelmapyree, vaniljakastike ja sokeri. Lisää tarvittaessa mehua tai pyreetä niin, että nestettä on 3 desilitraa. Kiehauta seosta niin, että sokeri sulaa. Lisää sekaan hyvin vatkaten vegegel. Jäähdytä seosta muutama minuutti samalla sekoittaen ja kaada se nauhana täytteen sekaan samalla voimakkaasti vatkaten.

  4. Ota pohja pakastimesta, valuta täyte päälle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla ja siirrä jäähtyneenä jääkaappiin. Annan jähmettyä vähintään neljä tuntia tai yön yli. 

  5. Koristele kakku marjoilla ja kauden hedelmillä. Kakku säilyy viileässä hyvänä 2 vuorokautta.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen