Porkkalan voi valmistaa myös helpommin ja nopeammin ilman uunia ja suolakuorta.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Proteiinipitoinen kikherne on mahtavan makuinen tahnassa, ja se korvaa kalan mennen tullen. Kikhernetahna on helppo ja nopea tehdä. Vegaaninen tahna maistuu eväänä, buffapöydässä, leivällä tai uuniperunan täytteenä.
Tarjoa maukkaiden sandwichien kanssa vaaleaa, sitruksisen raikasta vehnäolutta tai pirteä & hedelmäinen -makutyypin Pinot Grigio -valkoviiniä Italiasta.
Valmista tahnaa noin 5 dl:
1 pkt (noin 230 g) kikherneitä
100 g maustekurkkua
1 puna- tai salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua basilikaa
pari kierrosta mustapippuria
0,25 tl suolaa
1 dl vegaanista majoneesia
Vegaaniset kikherneleivät (12–15 annosta):
1 pkt täysjyväpaahtoleipää
kikhernetahnaa
salaattia
tomaattia
Huuhtele ja kuivaa herneet, murskaa haarukalla karkeaksi massaksi.
Kuutioi kurkku ja sipulit hakkelukseksi, sekoita yrttien kanssa hernemassaan. Lisää suola ja pippuri. Nostele majoneesi sekaan. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
Tee tahnasta kikherneleipiä: Leikkaa leivistä reunat pois ja levitä ne työpöydälle.
Jaa tahna joka toiselle leivälle. Viipaloi täytteen päälle tomaattia ja laita salaatinlehtiä. Nosta täyttämättömät leivät päälle.
Leikkaa leivät kolmioksi. Leivät ovat hyviä heti, mutta maku syvenee, jos laitat ne muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Kiedo leivät leivinpaperiin ja paperin päälle kostea pyyheliina. Näin leivät pysyvät pehmeinä eivätkä kuivu.
Vinkki! Jos tahnaa jää yli, se sopii mainiosti täytteeksi uuniperunaan tai vaikka munakkaaseen.
Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen